Mersinli işadamları Makedonya ve Kosova'ya çıkarma yaptı

Mersin Akdeniz Sanayici ve İşadamları Derneği (ASİAD) üyesi bir grup işadamı Makedonya ve Kosova'ya gezi düzenledi.

ASİAD Başkanı Gökhan Sadıkoğ

Mersin Akdeniz Sanayici ve İşadamları Derneği (ASİAD) üyesi bir grup işadamı Makedonya ve Kosova'ya gezi düzenledi.

ASİAD Başkanı Gökhan Sadıkoğlu, Gezi kapsamında Makedonya'nın Üsküp, Kosova'nın Priştine ve Prizren şehirlerinde yapılan programlarda işadamlarının ikili iş görüşmeleri gerçekleştirdiğini belirtti. Gezinin Makedonya bölümünde Serbest Bölge Müdürlüğü'ne gidildiğini ifade eden Sadıkoğlu, burada yatırım ve işletme avantajları, yabancı yatırımcıların nasıl faydalanacağı, enerji ve işçi maliyetleri ve serbest bölgede iş kurmayı planlayanlar için oluşturulan destekler gibi konularda işadamlarının bilgilendirildiğini ifade etti. Daha sonra Makedonya Devlet Bakanı Hadi Nezir'in organize ettiği bir programa katıldıklarını aktaran Sadıkoğlu, ülke tanıtım, yatırım ve işbirliği hakkında görüşmeler gerçekleştirildiğini kaydetti.

Program sonunda işadamları ile ikili iş görüşmeler yapıldığını aktaran Sadıkoğlu, programın Kosova ayağının başkent Priştine ile başladığını anlattı. Sadıkoğlu, "Priştine'de Kosova Çevre Bakanı Mahir Yağcılar bizleri karşıladı. Burada da görüşmeler yaparak Tarım Bakan Yardımcısı Fikrim Damka ve Kosova parlamento üyesi Müfera Şinik'i ziyaret ettik. Diyanet Vakfı tarafından restore edilen ve mükemmel bir hale getirilen Sultan Murad Hüdaverdi hazretlerinin türbesini ziyaret ettik." dedi.

Prizrende ise Türk Esnaf Derneği'nin hazırladığı programa katıldıklarını ifade eden Sadıkoğlu, bu gezi sonucunda Makedonya ve Kosova'nın Türkiye için bulunmaz bir fırsat olduğu kanısına vardıklarını kaydetti. Sadıkoğlu, "Yatırım ve üretime açık olan bu ülkelerden Avrupa'nın birçok yerine gümrüksüz ürünler gönderilebilir. İki ülkenin de bir çok devletle serbest ticaret anlaşması bulunmakta. Bu açıdan da bakıldığında cazip ülkeler olarak karşımıza çıkmakta." ifadesini kullandı.