Alman Öğrenciler Belideyiye Ziyaret Etti

Balıkesir Belediyesi'nin Almanya'daki kardeş şehri olan Schwabisch Hall kentinden bir grup Alman öğrenci Balıkesir'e gelerek Belediye Başkanı İsmail Ok'u ziyaret etti

Alman Öğrenciler Belideyiye Ziyaret Etti
Balıkesir Belediyesi'nin Almanya'daki kardeş şehri olan Schwabisch Hall kentinden bir grup Alman öğrenci Balıkesir'e gelerek Belediye Başkanı İsmail Ok'u ziyaret etti. Konuk öğrencileri meclis salonunda kabul eden Başkan Ok, öğrencilerle sohbet edip sorularını cevapladı.
Schwabisch Hall kentinde bulunan Gewerbliche Schule öğrencileri, Belediye Başkanı İsmail Ok'u ziyaret etti. Belediye Meclis Salonundaki görüşmede Başkan Ok, öğrencilerle bir süre sohbet etti. Ziyaret ve görüşmelerde Fatma Emin Kutvar Anadolu Lisesi (FEKAL)öğrencileri ile birlikte gerçekleşen ziyarette FEKAL müdürü Mutasım Ateş, yardımcısı Ayhan Çavuş, Gewerbliche Schule öğretmenlerinden Sabine Ammon ve Muhammed Harizi de hazır bulundu. Belediye Başkanı İsmail Ok, Gewerbliche Schule öğretmenlerinden Sabine Ammon ile bir süre sohbet etti. Ammon, "Burada olmaktan çok mutluyuz. Bizleri ağırladığınız ve ziyaretimizi kabul ettiğiniz için teşekkür ederiz. Bizler buraya ilk defa geliyoruz. Kardeş okul kapsamında bunu tekrar etmekten dolayı çok mutlu olacağız. Okulumuz bir meslek lisesi ve okulumuzda öğrencilerimiz sizin için bir şeyler hazırladı. Onları takdim etmekten mutluluk duyarım" dedi. Meslek lisesi öğrencilerinin hazırladığı ahşap kalem setini kendisine armağan eden Sabine Ammon'a teşekkür eden Başkan Ok, "Karşılıklı temasta olmamız çok iyi oluyor. Ziyaretlerinizden son derece memnunum. Ayrıca bugün bir eğitimci olarak öğrencilerle buluşmak beni daha da mutlu etti. Yaklaşık bir ay önce de kardeş şehrimizden konuklarımızı ağırladık. Şehrimizde ilk defa bulunanlar umarım buradan ayrılırken de mutlu olurlar" diyerek Alman konukları ağırlamaktan memnun olduklarını belirtti.
Belediye Başkanı İsmail Ok, daha sonra Gewerbliche Schule öğrencilerinin sorularını cevapladı. Bir öğrencinin, "Schwabisch Hall geziniz sonunda orada görüp etkilendiğiniz ve şehrinizde uygulamak istediğiniz bir proje var mı?" şeklindeki sorusunu cevaplayan Başkan Ok, "Biz kardeş şehrimizde biyogaz tesislerini ve güneş enerjisinden yararlanma biçimlerini inceledik. Hayvansal atıkların, belirli bir plan ve koordinasyon dahilinde toplanarak biyogaz elde edildiği biyogaz tesisinde inceleme yaptık. Hayvansal atıkların bu şekilde değerlendirilmesi çok güzel bir olay. İlimiz hayvancılığın en yüksek düzeyde faaliyette olduğu bir yer. Bunun değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Ayrıca orada güneş enerjisinden elektrik enerjisi elde etmenin nasıl olduğunu, teknolojinin ne kadar gelişmiş olduğunu gördük. Bizler güneşin bol olduğu bir memleketteyiz. Ama maalesef ülkemizde güneş enerjisi potansiyelinden gereğince yararlanamıyoruz. Nedeni ise bu konu ile ilgili yasal düzenlemenin yapılamamış olması. Umarım bu konudaki düzenlemeler kısa zamanda yapılır ve biz de bu konuda gereken adımları atabiliriz" dedi.