15. Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali Açılış Töreni

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, 2011 yılı bütçesi ile birlikte özel tiyatrolara yapılan yardımların daha çok artacağını söyledi.

15. Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali Büyük Tiyatro Salonu'nda Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın katılımı ile başladı. Festivalin açılışında mini bir keman dinletisi sunan 13 yaşındaki Berfin Aksu performansı ile salonda bulunanları kendine hayran bıraktı. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay konser sonunda 13 yaşındaki Berfin'i ayakta alkışlarken salonda bulunan diğer konukların da Berfin'i ayakta alkışladıkları görüldü. 15. Uluslararası Ankara Festivalinde 'Festival Onur Ödülü' Müşfik
Kenter'e verildi. 15. Yıl Festival Özel Ödülü de TAKSAV Genel Başkanı Emin Koramaz tarafından Bakan Günay'a takdim edildi.
Bakan Günay, festivalde yaptığı konuşmada, bir dönemi geride bıraktığını ve 2011 yılının yaz aylarında Türkiye'nin genel seçime gideceğini söyledi. Göreve başladığında devlet tiyatrosu sahne sayısının 32 olduğunu hatırlatan Bakan Günay, şu anda bu sayısının 55 olduğunu ve 2010 yılı sona ermeden bu sayının 60'a çıkarılacağını söyledi. Günay, "23 yeni sahneyi bu dönemde açma şansına ulaştım. Bunu yaşamımın bir kenarına onur olarak yazmak istiyorum. Tiyatro seyirci sayısı da bin 300 civarında iken bu sayı
bugün bin 700'e çıkmış durumdadır. Bizim 2-3 milyona çıkarmak gibi bir hedefimiz var. İstanbul'un Avrupa yakasında açılmış 4 yeni tiyatro sahnemiz var. Samsun, Çorum, Zonguldak, Kahramanmaraş da yeni sahnelerimiz var" dedi.
Bakan Günay, özel tiyatrolara yapılan yardımın 2011 yılı bütçesiyle birlikte daha çok artış göstereceğini ifade etti. Günay, festivalde onur ödülünü alan Müşfik Kenter'in isminin de yeni açılacak tiyatro sahnelerinden birisine verileceğini söyledi.