Abdülkadir'i görsünler tak dışardalar

Ergenekon sanığı Yusuf Erikel ve 6 kişi hakkındaki iddianame kabul edildi. İddianameye giren ses kaydı Erikel'in, bir kişiye tutukluların tahliyesi için 'Beş teğmenden dördünü çıkardık. Yani bizzat oraya (Abdülkadir'e) gittikleri zaman tak dışarıdalar' telkininde bulunduğunu ortaya koydu.

Mason üstadlarına suikast girişimiyle gündeme gelen Ergenekon sanığı Avukat Yusuf Erikel'in de aralarında bulunduğu 7 kişi hakkındaki iddianame İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. 150 sayfalık iddianamede, Ergenekon davalarının sanıkları Durmuş Ali Özoğlu, Kemal-Neriman Aydın kardeşler, İbrahim Özcan, teğmenler M. Ali Çelebi, Eren Mumcu ve Noyan Çalıkuşu'nun avukatlığını yapan Yusuf Erikel'in müvekkillerinin serbest bırakılması için Genelkurmay bünyesinde girişimlerde bulunduğu belirtildi.
Ergenekon terör örgütü soruşturması kapsamında ele geçirilen belgelerde, darbe sonrasının başbakanı olarak gösterilen Milli Demokrat Halkın Partisi Genel Başkanı Erikel'in müvekkili Noyan Çalıkuşu ile yaptığı bir görüşmede, Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Hasan Iğsız ile tahliyelerin gerçekleşebilmesi için görüşmek istediği iddianamede yer aldı. 12911 numaralı tape kaydına göre Erikel, görüşme yaptığı Çalıkuşu'na 'İstanbul Merkez Komutanı'yla görüştüm, postasıyla. Bana dedi ki 'Dava devam ettiği için görüşmek istemiyoruz' dedi. Eğer ayarlayabilirsem bir randevu, Iğsız paşayla görüşme yapacağız. Kimse bilmeden Iğsız Paşa ile görüşmek istiyorum. Bizim Ali beyin biliyorsun arkadaşı o' dedi.
4'ÜNÜ ÇIKARDIK BİRİ KALDI
Sanık Erikel'in sanık Neriman Aydın'ın tahliyesi için yapılacak girişimler için 15.03.2009 tarihinde Mevlüt Aydın isimli şahısla yaptığı telefon görüşmesi de iddianamede yer aldı. Erikel konuşmasında Aydın'a, 'Şimdi biz itiraz ettik. Neramin hanımın tutukluluk şeyine, inşallah çıkma ihtimali var ama senden bir ricam var. Hani bir ortak dostumuz Abdurrahim dayı var ya, hani sana telefon ettik ya onlan beraber oradayken dedik ya Abdurrahim dayıyı bir ara diye, Cengiz dayının arkadaşı' dedi. Aydın'ın Abdurrahim'i Abdülkadir olarak düzeltmesinden sonra sözlerine devam eden Erikel, söz konusu sanıkların tahliyesiyle ilgili olarak sanıklardan Kemal Aydın'ın yakını ve üst düzey makamlarda referansı dinlenen biri olduğunu söylediği 'Abdulkadir'in yanına gitmeleri gerektiğini söyledi. Erikel 'Beş teğmenden dördünü çıkardık, bir tane kaldı. Gitmesi lazım, gittiği zaman ikisi de çıkacak, bizzat kağıda yazmış, vermiş hatta. Yani bizzat oraya gittikleri zaman tak dışarıdalar' diye konuştu.

Ağırlaştırılmış müebbet istendi
Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz tarafından hazırlanan iddianamede, tutuklu sanık avukat Yusuf Erikel hakkında, 'Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmesi talep edilirken, 'Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ne karşı silahlı isyana tahrik etme' suçundan 15 ila 20 yıl ve 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan da 7,5 ila 15 yıl olmak üzere değişen hapis cezalarına çarptırılması istendi.İddianamede, hakkında yakalama emri verilen Hakan Arıkan ile tutuksuz sanıklar yayıncı Hayri Bildik, Hakan Akdoğan, Recep Taylan, Maruf Şinik, Adem Uzun ve Aydoğan Aksüngü'nün de, 'silahlı terör örgütü üyesi olmak' suçundan 7,5 ila 15 yıl arasında değişen hapis cezası verilmesi talep edildi.