Kampanya Kızları İyiliği Unutmadı

Van'ın Erçek Lisesi öğretmenleri, kapı kapı dolaşarak büyük uğraşlar sonucu okula kazandırdıkları kızların 24 Kasım Öğretmenler Günü jesti karşısında duygulandılar.

Kampanya Kızları İyiliği Unutmadı
Erçek Lisesi Müdürü Zeynel Abidin Akkuş ve okulun rehber öğretmeni Songül Minen'nin koordinatörlüğünde yürütülen 'Haydi Kızlar Okula Kampanyası' kapsamında onlarca kız çocuğu eğitime kazandırıldı. Okulun öğretmenleri ile birlikte Erçek beldesine bağlı köylerdeki evleri kapı kapı dolaşarak aileleri büyük zorluklarla ikna ederek kızları okula kazandıran okul öğretmenleri, bugün karşılaştıkları sürpriz karşısında hayli duygulandılar. Kendi aralarında topladıkları para ile çiçek alan kızlar, toplantı halinde Müdür Akkuş'un odasında bulunan öğretmenleri ziyaret etti. Öğrenciler adına Ayşe Yağmur çiçeği Müdür Zeynel Abidin Akkuş'a takdim ederek, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutladı.
Çoğunun maddi durumu iyi olmadığı için aileleri tarafından okula gönderilemeyen kızların kendi harçlıklarından aldıkları çiçek karşısında öğretmenler duygulandı. Büyük zorluklarla okula kazandırdıkları kızların göstermiş olduğu jestin kendilerini mutlu ettiğini ifade eden öğretmenler, onlara çok çalışarak iyi bir yerlere gelmeleri yönünde nasihatlerde bulundu.
Beldeye yakın olan Dirik köyünde ikamet eden ve kampanya kapsamında okula kazandırılan lise birinci sınıf öğrencisi Ayşe Yağmur ise, öğretmenlerin yardımı ile lise eğitimine devam ettiklerini belirterek, "Ailelerimizin maddi durumu iyi olmadığı için bizi okula gönderemiyorlardı. Öğretmenlerimizin maddi ve manevi desteği ile bugün eğitimimize devam ediyoruz. Okumamız için bize yardımcı olan öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutluyoruz" dedi.
Okul Müdürü Zeynel Abidin Akkuş ise, kız öğrencilerin göstermiş olduğu davranış karşısında hayli duygulandığını belirterek, "Öğretmenlik mesleği fedakarlık isteyen ve saygın mesleklerin başında geliyor. Eğitim öğretimin kalitesinin artması için öğretmenlerimiz büyük gayretler sarf ediyor. Öğrencilerimizin ülkeye faydalı birer fert olmaları için elimizden gelen her şeyi yapıyor ve yapacağız. Geleceğimiz olan öğrencilerimize ne kadar iyi yatırım yaparsak, ülkemiz o kadar aydınlık yarınlara doğru emin adımlarla ilerler. Okula kazandırdığımız kız öğrencilerimizin bu günümüzü hatırlamaları bizi duygulandırdı. Bu kızlarımız her zorluğun bir fırsat olduğunu bilmelidirler" şeklinde konuştu.