Ahmedi Hani Hz.'lerinin türbesi restore edilecek

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, demokratik açılımı anlatırken örnek verdiği Ahmedi Hani Hz.'lerinin Doğubayazıt'taki türbesi restore edilecek.

As

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, demokratik açılımı anlatırken örnek verdiği Ahmedi Hani Hz.'lerinin Doğubayazıt'taki türbesi restore edilecek.

Aslı ile Kerem'in aşkını Memu Zin adlı eserinde kaleme alan Ahmedi Hani Hz.'lerinin türbesinin restorasyonu ihaleye çıkıyor. Doğubayazıt'ta Tarihi İshakpaşa Sarayı'nın karşısında yer alan Ahmedi Hani Türbesi, her yıl binlerce insan tarafından ziyaret edilirken, türbenin restorasyonu için Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu ile Turizm Bakanlığı harekete geçti.

Ağrı Kültür ve Turizm Müdürü Muhsin Bulut, konuyla ilgili açıklamasında, Ahmedi Hani türbesinin restorasyonuyla ilgili ön çalışmaların bittiğini söyledi. Bulut, "Mevsim şartlarından dolayı fiyat farkı ödememek için 2011 yılının Ocak ayında ihaleye çıkacağız. İhaleden sonra mevsimsel şartlar göz önünde bulundurularak 15 Nisan'da restorasyona başlanacak. Türbenin elektrik aydınlatması, beton merdivenler ve çevre düzenlemesi restorasyonu yapılarak daha estetik bir görüntüye kavuşturulacak. Türbenin içerisi de orijinal dokusuna kavuşturularak korunması sağlanacaktır." dedi.

Bulut, türbe çevresinde, dışarıdan gelen ziyaretçilere tanıtıcı, gece de görülebilecek ışıklı bilgilendirici tabelalar yerleştirileceğini ifade etti. Bulut, "Türbeyi restorasyonla daha modern bir görünüme kavuşturmayı hedefliyoruz. Yaklaşık 4 aylık bir çalışmadan sonra türbe ziyaretçilere açılarak turizme kazandırılmış olacak." ifadelerini kullandı.