Mobilyacı, çek ve kredi kartına da borç yapılandırması bekliyor

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan tarafından açıklanan vergi affı mobilya sektörünü mutlu etti. Tasarıyı olumlu bulan sektör, Merkez Bankası nezdinde kr

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan tarafından açıklanan vergi affı mobilya sektörünü mutlu etti. Tasarıyı olumlu bulan sektör, Merkez Bankası nezdinde kredi kartı borcundan ötürü kara listeye alınan esnafın sicilinin temizlenmesini talep ediyor. Çek ve senette de borç yapılandırmasına gidilmesini istiyor.

Hükümet, vatandaşların kamuya olan borçlarının asıl alacağının reel değerini korumak suretiyle borçların belli plan dâhilinde ödenmesi amacıyla tasarı hazırladı. Yapılacak ödemelerde finansman sıkıntısı yaşanmaması için taksitli ödeme imkânı sunulacak. Kurban Bayramı öncesinde Başbakan Yardımcısı Ali Babacan tarafından detayları kamuoyuyla paylaşılan tasarı, mobilya sektörü tarafından memnuniyetle karşılandı.

Modoko Yönetim Kurulu Başkanı Etem Özçelik, affı olumlu bularak KOBİ'lere can suyu verildiğini ifade etti. Tasarıda eksik kalan iki konunun da giderilmesi gerektiğini belirten Özçelik, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Tarihi af olumlu, KOBİ'leri yaşatmaya, can suyu vermeye yönelik bir adımdır. Mobilya sektörü için Sosyal Sigortalar Kurumu prim borçlarının yapılandırılması, bizim 2009'dan bu yana talep ettiğimiz bir şeydi. Özellikle KDV indiriminin devam etmesini talep etmekteydik. O olmadı, ama Hükümetin attığı bu adım, tarihi bir adımdır. Kriz sonrası iş talebinin canlanması için doğru bir tercihtir.

Diğer yandan, Merkez Bankası nezdinde kredi kartı borcu nedeniyle kara listede olan esnafın sicilinin temizlenmesini istiyoruz. Çekler ve senetler için de aynı düzenlemeyi bekliyoruz. Hükümet madem bir adım attı. bu yönde de bir şefkat eli görmek istiyoruz. Mobilyada üretimin kriz öncesi yıllara dönmesi için kredi ve teşviklerin Hükümet eliyle kolaylaştırılması gerekir. Bir diğer talebimiz de budur."