Havran'da Bayramlaşma Töreni

Tüm Yurtta Olduğu gibi Balıkesir'in Havran ilçesinde de Kurban Bayramı coşkuyla kutlandı.

Arife günü kurbanlıklar son ana kadar müşteri bekledi. Bayramın ilk gününde Bayram Namazı için Havran halkı, ilçedeki camilere akın ederken, sonrasında ise kurbanlıkların kesimine geçildi. Bayramın ikinci günü protokol üyeleri bayramlaşma trafiği yaşadı. Havran Kaymakamı Orhan Balcı bu yıl bir ilki gerçekleştirdi ve bayramlaşma alanı için yapımı tamamlanan kültür merkezinin bahçesini tercih etti.
Havran Belediye Başkanı Selanik'te olduğu için bayram tebriklerine katılamadı. Belediye Başkanlığı'nı Başkan Vekili Halil Kuleli temsil etti. Bayramlaşma trafiği Havran Kaymakamı Orhan Balcı önderliğinde Huzur Evi Sakinleri Devlet Hastanesi'nde yatan hastalar Cezaevinde kalan mahkumlar ziyaret edildi.

BÜYÜKDERE BELDESİNDE BAYRAMLAŞMA KUYRUĞU OLUŞTU
Havran'ın tek Beldesi olan Büyükdere'de Kurban bayramı küskünleri barıştırırken, Bayram Namazı sonrası uzun kuyruklar oluştu. Büyükdere Belediye Başkanı Hüseyin Asarlı bayram tebriklerini makamında kabul ederken, bayramların önemini belirtti. Başkan Asarlı, "Paylaşma duygusunun çoğaldığı dargınların barıştığı kalplerin onarıldığı gün olan bayramlarımız aynı zamanda manevi duygularımızı da daha yoğun yaşamamıza sebeptir. Her günümüz bayram günü bayram günü gibi olsun. Tüm halkımızın mübarek Kurban Bayramı kutlu olsun" dedi.