Vali Arslan Bayramı Köyde Karşıladı

Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan Kurban Bayramı'nı köyde karşıladı

Vali Arslan Bayramı Köyde Karşıladı
Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan Kurban Bayramı'nı köyde karşıladı. Vatandaşlar Balıkesir'de ilk defa bir valinin bayram namazını köy camisinde kılıp köylü vatandaşlarla bayramlaştığını belirterek bundan büyük bir mutluluk duyduklarını ifade ettiler.

ÖNCE HALK SONRA PROTOKOL
Vali Yılmaz Arslan, bayram sabahı merkeze bağlı Halalca köyüne gierek bayram namazını buradaki camide vatandaşlarla beraber kıldı. Beraberinde Güney Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mustafa Gündoğan olduğu halde Halalca köyünde bayram namazından sonra cami çıkışında bütün köy halkı ile bayramlaşan Vali Arslan, köyde her bayram geleneksel olarak düzenlenen mezarlık ziyaretine de katıldı. Halalca köy mezarlığındaki ziyaret ve bayramlaşma merasiminde halka hitap eden Vali Yılmaz Arslan, "Mülki idare amirleri genelde bayramlarını görev yaptığı yerlerde geçirirler, bu bizler için bir nevi prensiptir. Ben de bu ilde geçirdiğim üçüncü bayramım olması nedeni ile diğerlerini il merkezinde geçirmiştim. Bu bayramda da bir köye gidelim, vatandaşlarımızın bayramını kutlayıp bayramlaşalım istedim. Daha önce Halalca köyüne çeşitli vesileler ile birkaç kez gelmiştim. Bu bayrama da sizler ile bayramlaşarak başlayalım istedik. Öğleden sonra da belediyemizde halka açık bayramla merasimimiz var, hepinizi orada da görmek isterim. Şunu ifade etmek istiyorum, ben de bir köylü çocuğuyum. Tabi bizim köyümüz küçük bir köy, burası nüfus yönünden oldukça kalabalık bir köy. Böyle kalabalık bir köyde böyle güzel bir geleneğin yaşatılıyor olması, geçmişlerimizin unutulmaması ve herkesin herkesle bayramlaşıyor olması çok güzel bir uygulama. Bunun beni çok etkilediğini ifade etmek istedim. Burada küçük, büyük ayrımı olmaksızın bütün köylünün bir araya gelerek toplanması ve bayramlaşması gerçekten övünülecek bir husus. Demek ki biz millet olarak, devlet olarak dimdik ayaktayız, buna olan güvenimiz, buna olan inancımız her geçen gün artıyor. Ben bu kurban bayramının özellikle sizlere, ilimize, ülkemize ve bütün dünyaya barış, huzur ve mutluluk getirmesini diliyorum ve hepinizin bayramını bir kez daha kutluyor saygılar sunuyorum" dedi.
Vali Yılmaz Arslan, köy mezarlığındaki ziyaretin ardından Halalca Muhtarlık binasında köylüler ile sohbet etti, kahvaltısını da burada yaptı. Halalca köyünde Güney Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mustafa Gündoğan'ın ailesiyle e bayramlaşan Vali Arslan daha sonra Balıkesir'e geçti. Yılmaz Arslan köy ziyaretinin ardından Balıkesir'de çocukları Furkan ve Erkan'ı da yanına alarak Asri Mezarlıktaki Garnizon Şehitliğine giderek şehit kabirlerini ziyaret edip dua okudu. Burada şehit yakınlarıyla da bayramlaşan Vali Yılmaz Arslan daha sonra eşiyle beraber belediye hizmet binasındaki resmi bayramlaşmaya katılarak protokol mensupları ve davete katılan vatandaşlarla bayramlaştı. Balıkesir Belediyesi Sergi Salonunda gerçekleşen halka açık bayramlaşmaya Vali Yılmaz Arslan, Belediye Başkanı İsmail Ok, Garnizon Komutan Vekili 9. Ana Jet Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Kubilay Selçuk, Balıkesir milletvekilleri A. Edip Uğur, İsmail Özgün, Ayşe Akbaş ve Ergün Aydoğan, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Gökçınar, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Akif Okur, vali yardımcıları, daire müdürleri, askeri, adli ve mülki erkan ile vatandaşlar katıldı.
Balıkesir'deki bayramlaşma kapsamında vali yardımcısı Abdullah Aslan başkanlığındaki bir heyet, Balıkesir Devlet Hastanesi, Göğüs Hastalıkları Hastanesi ve Atatürk Devlet Hastanesi'ne giderek yatan hastaları ziyaret edip bayramlarını kutladılar. Vali yardımcısı Selda Dural başkanlığındaki bir heyet de huzurevi ve çocuk yuvasını ziyaret edip yaşlılarla ve kimsesiz çocuklarla bayramlaştılar. Vali yardımcısı Mustafa Kemal Özgün'ün başkanlığındaki bir heyet de Ayten Burhan Erdayı Sevgi Evi ile Fatma Aliye Kasapoğlu Kız Yetiştirme Yurdu'nu ziyaret edip buradaki gençlerle bayramlaşıp istek ve sorunlarını dinlediler.