Adana İl Tarım Müdürlüğü'nden 2011 Program Hazırlığı

Adana İl Tarım Müdürlüğü'ne bağlı Çiftçi Eğitimi ve Yayım Şube Müdürlüğü 2011 yılında düzenlenecek olan çiftçi inceleme gezileri, teşvik müsabakaları, sergiler, konferanslar, paneller ve diğer benzeri faaliyetler için program hazırlığını sürdürüyor

Adana İl Tarım Müdürlüğü'nden 2011 Program Hazırlığı
Adana İl Tarım Müdürlüğü'ne bağlı Çiftçi Eğitimi ve Yayım Şube Müdürlüğü 2011 yılında düzenlenecek olan çiftçi inceleme gezileri, teşvik müsabakaları, sergiler, konferanslar, paneller ve diğer benzeri faaliyetler için program hazırlığını sürdürüyor.
Adana İl Tarım Müdürü Fikret Coşkun, çiftçi inceleme gezileri kapsamında yarı bodur kiraz yetiştiriciliğinin yerinde görülüp incelenmesi amacıyla 2011 yılında Pozantı'nın Hamidiye köyüne gidileceğini belirterek, "Bodur elma yetiştiriciliğinin yerinde görülüp incelenmesi sonucu, kendilerinin de yetiştirebileceğini göstermek amacıyla Pozantı Tarım İlçe Müdürlüğü Karakışlakçı köyü'ne teknik gezi yapılacaktır. Ayrıca yine Pozantı'da Bal Teşvik Müsabakası yapacağız. Arıcılarımızın birbirleriyle yarışmalarını, yörenin kaliteli balının reklam ve tanıtımının yapılmasını sağlamak amacıyla, Pozantı Kaymakamlığı, İl Özel İdaresi ve Arıcılar Birliği ile birlikte Pozantı'nın Karakışlakçı Köyü'nde program yapılacaktır" dedi.
Coşkun, biçerdöver operatörü kursu açacaklarını ifade ederek şunları söyledi:
"Biçerdöver operatörü olduğu halde belgesi olmayan operatörlere biçerdöverin bakımı, kullanımı ve özellikle de hasat sırasındaki dane kaybının azaltılması konusunda gerekli bilgileri vererek belge sahibi yapılacaktır. Ayrıca il genelinde 3 kez arıcılık kursu düzenlenecektir. 90 çiftçinin katılacağı kurslarda yüksek bal üretimi sağlanması için kullanılması gereken bilimsel teknikler ve modern arıcılık konularında ayrıntılı bilgiler verilecektir. Ayrıca 100 çiftçimizin katılacağı Bitki Koruma Ürünleri Uygulayıcısı Kursu açacağız. Bu kursta bitki koruma ürünlerinin içerikleri, hangi dozda ve nasıl uygulanması gerektiği anlatılarak, bitki koruma ürünlerinin sertifika almış kişiler tarafından uygulanmasının sağlanması gerçekleştirilecektir"