MHP'li Bal: Siyasetteki gerginlikler Türkiye'nin değerlerini tahrip ediyor

Partiler arası bayramlaşma AK Parti ile MHP arasında başladı. AK Parti Genel Merkezi'nde AK Parti Kütahya Milletvekili Soner Aksoy, Ankara Milletvekil

Partiler arası bayramlaşma AK Parti ile MHP arasında başladı. AK Parti Genel Merkezi'nde AK Parti Kütahya Milletvekili Soner Aksoy, Ankara Milletvekili Haluk Özdalga, Kadın Kollarından Meral Kirişçioğlu misafirleri karşıladı.

MHP'yi Konya Milletvekili Faruk Bal, Giresun Milletvekili Mehmet Günal ve MHP MYK üyesi Özgür Bayraktar temsil etti.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal, konuşmasında, bu bayramda da yaşanan trafik kazalarında çok sayıda vatandaşın yaşamını yitirdiğini söyledi. Bal, kazasız, belasız bayramları Türkiye olarak görme ümidi taşıdıklarını söyledi.

AK Parti Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcısı Kirişçioğlu ise iç turizmde büyük bir hareketlilik yaşandığını, bu yüzden trafik kazalarının arttığını belirtti. Yaşanan kazalarda dikkatsizliğin birinci planda olduğuna işaret eden Kirişçioğlu, yollardan kaynaklanan kazaların azaldığını ifade etti.

Görüşmede siyasi konulara değinen MHP'li Bal, siyasetteki gerginliklerin Türkiye'deki çok önemli değerleri tahrip ettiğini söyledi. Devletin değerleri olan demokratik kavramlarla, milletin değerleri din ve vicdan özgürlüğünün çatışıyormuş gibi gösterildiğini ifade eden Bal, "Biz devlet ve millet değerine saygılı bir parti olarak bu değerlerin çatıştırılmadan kaynaştırılmasını temel prensip olarak kabul ettik." dedi.

AK Parti Ankara Milletvekili Haluk Özdalga da demokrasinin, farklı görüşlerin bir arada yaşadığı bir rejim olduğunu kaydetti. Özdalga, farklı görüşlerin bir arada yaşamasına imkan tanımak gerektiğini ifade etti.

DSP heyetinin bayramlaşması sırasında ise hükümetin arefe günü açıkladığı borç yapılandırması konuşuldu. DSP heyeti açıklanan paketin büyük önem taşıdığını, ancak yetersiz olduğunu belirtti. AK Partili Kirişçioğlu ise esnafın bayrama, çifte bayram yaparak girdiğini ve vergi affının büyük bir rahatlamaya sebep olduğunu dile getirdi.