Yıldırım Eğitim Vakfı'ndan 'Kardeşlik Köprüsü' Projesi

Bingöl'de faaliyet yürüten Yıldırım Eğitim Vakfı tarafından 2008 yılında başlatılan 'Kardeşlik Köprüsü' projesi kapsamında yurtiçi ve yurtdışından bir araya gelen gönüllü iş adamlarının bağışları ile kesilen kurban etleri fakir ve yardıma muhtaç ailelere dağıtılıyor

Bingöl'de faaliyet yürüten Yıldırım Eğitim Vakfı tarafından 2008 yılında başlatılan 'Kardeşlik Köprüsü' projesi kapsamında yurtiçi ve yurtdışından bir araya gelen gönüllü iş adamlarının bağışları ile kesilen kurban etleri fakir ve yardıma muhtaç ailelere dağıtılıyor.
Yıldırım Eğitim Vakfı girişimleri ile Almanya ve ülkemizdeki çeşitli illerde irtibat sağlanan gönüllü işadamları Bingöl'de bir araya gelerek kestikleri kurban etlerini fakir ve yardıma muhtaç ailelere ulaştırmak üzere bir organizasyon başlattı. Almanya, Aydın, Afyonkarahisar, Adana, İstanbul, Osmaniye ve Malatya'dan Bingöl'e gelen gönüllü işadamları Yıldırım Eğitim Vakfı organizesiyle kurbanlarını kesip paketlere bölüştürüp dağıtıma hazır hale getirdi. Yıldırım Eğitim Vakfı gönüllülerinden oluşan 500
kişi kesilen bu kurban etlerini bayramın 1., 2. ve 3. günleri bin 700 aileye ulaştırmak için çalışma başlattı. Bayramın ilk gününde kesilen kurbanlar paketler halinde hazırlanarak gönüllü dağıtım yapanlara teslim edildi.
Yurtiçi ve yurtdışından gelen gönüllü işadamlarının Yıldırım Eğitim Vakfı aracılığıyla düzenlediği organizasyon bir toplantı ile duyuruldu. Bingöl Belediye Başkanlığı ev sahipliğinde Belediye Gençlik Merkezi'nde düzenlenen yemekli toplantıda çalışmalar hakkında bilgiler aktarıldı.
Toplantıya katılan Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, böylesi faaliyetlerin insanlar arasındaki gönül bağlarını güçlendirdiğini söyledi. Bakan Yılmaz, "Bu tür faaliyetler maddiyattan öte çok güzel hizmetlerdir. Bu faaliyetler kardeşliği sözde bir şey olmaktan çıkarıp daha gerçek zemine oturtmaktadır. Böylesi güzel hizmetlere öncülük edenlere şükranlarımı sunuyorum. Bingöl halkı her türlü güzelliği hak edebilecek bir toplumdur. Halkımız düzgün, özünden kopmamış bir halktır. Temiz, düzgün, maneviyatına sahip,
birlik ve beraberliğe önem veren bir toplumuz. Bu yüzden ne kadar hizmet etsek az kalır. Bu tür kardeşlik değerlerini ne kadar çoğaltırsak, o kadar iyi hizmetler ortaya çıkar. Bunların hepsinin odağında insana hizmet yatmaktadır. İnsana verilen hizmetle hem bölgemiz hem ülkemiz kalkınacaktır. Almanya ve çeşitli illerimizden gelerek Bingöl'de kestikleri kurban etlerini dağıtan işadamlarına teşekkür ediyorum" dedi.
Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay, böyle güzel hizmetlere olanak sağlayan ve gerek yurtdışı, gerekse yurtiçinden Bingöl'e gelen gönüllü işadamlarına teşekkür ettiğini belirterek, böyle güzel hizmetler sunanlara her zaman imkanları nispetinde yardımcı olacaklarını dile getirdi.
Yıldırım Eğitim Vakfı Başkanı İzzet Ketenalp ise işadamları tarafından kesilen kurbanların 500 gönüllü ile fakir ve muhtaç ailelere dağıtıldığını söyledi. Ketenalp, "Vakfımız tarafından hayata geçirilen bu proje bir kaynaşmadır. Kurban Bayramı nedeniyle muhtaç aileleri sahiplenmek için böyle bir çalışma başlattık. Vakfımız girişimleri ile yurtdışı ve çeşitli illerden ulaştığımız işadamları gönüllü olarak Bingöl'e gelip kurbanlarını burada kestiler. Kesilen kurbanları ihtiyaç sahibi ailelere dağıtarak
kardeşliğimizi pekiştiriyoruz. Böylelikle kaynaşmayı sağlıyoruz. Yaptığımız çalışmalar kapsamında bin 700 aileye et paketleri hazırlandı. Bunlar 500 gönüllü tarafından bayramın 1., 2. ve 3. günleri dağıtılacaktır. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.
Kardeşlik Köprüsü projesi kapsamında yurtdışı ve yurtiçinden gelen gönüllü işadamları adına konuşanlar ise buralara gelmeden önce çeşitli tereddütlerinin olduğunu ancak geldikten sonra bunların tamamen kafalarından silindiğini söyledi. Almanya'dan organizasyona katılan Nazım Doğan isimli işadamı Bingöl'de gördükleri sınır tanımayan misafirperverlik örneğine hayran kaldıklarını ve gittikleri yerlerde bunları çevrelerine anlatacaklarını ifade etti.
Konuşmaların ardından Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay tarafından yurtiçi ve yurtdışından gelerek Bingöl'de kurban kesen işadamlarına birer paket bal hediye edildi. Toplantıya Bingöl Valisi İrfan Balkanlıoğlu, AK Parti Bingöl Milletvekili Yusuf Coşkun, Bingöl Emniyet Müdürü Ahmet Akbal, Vali Yardımcısı Abdulaziz Aydın, kurum amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.