Kayseri'nin Geleneksel Ürünleri İçin Tanıtım Programı Düzenleniyor

Kocasinan Belediyesi, Gömeç Fasulyesi, Erkilet Kedibacağı'ndan sonra Cırgalan biberinin dünyaya tanıtımı için bir program düzenledi.

Kayseri'nin Geleneksel Ürünleri İçin Tanıtım Programı Düzenleniyor
Cırgalan Meydan Parkı'nda düzenlenen törene Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Kocasinan Kaymakamı Mustafa Hotman, Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız, Esnaf Sanatkar Odaları Birliği Başkanı Mustafa Alan ve çok sayıda davetli katıldı.
Mahalli Sanatçı Ahmet Kaplan, Gesi Bağları ve Erkilet Güzeli Bağlar Bozuyor isimli türkülerle izleyicileri coşturdu. Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı da sevilen marşları seslendirdi. Biber Teyze Halise Yanukcu arkadaşlarıyla Cırgalan Biberi'nin hazırlanış safhalarını katılanlara anlattı.
Başkan Özhaseki, Kocasinan Belediyesi'nin Kayseri'nin geleneksel ürünlerinin tanıtımı için yoğun gayret gösterdiğini, Gömeç Fasulyesi ve Erkilet kedi bacağının tanıtımından sonra fiyatı artmasına rağmen yok sattığını siparişlerinin yetiştirilemediğini söyledi. Başkan Özhaseki, "Değerlerimize sahip çıkmalı, en iyi şekilde tanıtmalıyız ki yapılan emekler de boşuna gitmesin" dedi.
Cırgalan önünden İldem'e, şehirden de Talas'a 2 hat raylı sistem ihalesinin bu yaz yapılacağını vurgulayan Başkan Özhaseki, "Cırgalan'a yapacağımız Tema Park'ta olacak hayvanat bahçesi gibi eğlenceli bölümlerle yeni yaşam alanları oluşacak. Bekir ve Memduh Başkanla koşturmaca içinde her gün yeni projeler peşindeyiz. Bu şehir cazibe merkezi olsun istiyoruz. Görevi bırakırken gözümüz arkada olmayacak. Büyük eksiklikleri olmayan dev projelere kavuşan Kayseri'yi geleceğe taşımaya çalışıyoruz. AB Başkenti bize gelip kardeş olmak istiyoruz diyor, nereden nereye. Görev süremiz içinde en iyi hizmetleri vermeye çalışacağız" şeklinde konuştu.
Kayseri'nin dünya çapında önemli lezzetlere sahip olmasına rağmen yeterince tanıtılmadığı için çok iyi bilinmediğini belirten Başkan Bekir Yıldız, "Yaptırdığımız tahlillerde içinde olmayan vitamin ve mineral yok. Tertemiz, saf organik. Cırgalan Biberi, sindirim hastalıkları başta olmak üzere kansere bile deva bir değer olarak ortaya çıktı. Biz bu değerin tanıtılmasının ve üretenlerin de iyi bir gelir sahibi olmasının endüstrileşmeye, kooperatifleşmeye bağlı olduğunu düşünüyoruz. Böyle bir değeri daha iyi bilmek ve tanıtmakla sorumluyuz. Tanıttığımız ürünler büyük atılım yaşadı. Hem fiyatları hem de müşterisi arttı. Elbirliğiyle biberi hem cebimize hem de insanlara faydalı hale getireceğiz" dedi.