Başkentte Kurban Bayramı Hazırlıkları

Ankara'da bayramda EGO otobüsleri ücretsiz olacak

Başkentte Kurban Bayramı Hazırlıkları
Ankara'da bayramda EGO otobüsleri ücretsiz olacak. Her bayramda günlük yaklaşık 450 bin kişinin akınına uğrayan AŞTİ'de güvenlik tedbirleri artırılırken, Çevre Koruma ilaçlama ekipleri kurbanlık satış ve kesim yerlerini bayram süresince dezenfekte edecek. Büyükşehir Belediyesi, bayramların en çok ziyaret edilen yeri olan mezarlıklarda da geçen bayramlarda olduğu gibi çay ve kolonya ikram edecek.
Ankara Büyükşehir Belediyesi, Kurban Bayramı tatilinde tüm birimleriyle Ankaralılara hizmet vermeye devam edecek. Denetimlerine ara vermeden Kurban Bayramı süresince de devam edecek olan Zabıta Dairesi Başkanlığı ekipleri kaçak hayvan girişlerini önlemek için denetimlerini arttırırken, şehir içi ulaşımı sağlayacak özel halk otobüsü, dolmuş ve taksiler de ulaşım ekiplerince denetlenecek. Çevre Zabıtası ekipleri ise takviyeli olarak denetimlerini sürdürerek, kaçak kömür, çevre ve gürültü kirliliği ile
ilgili şikayetleri değerlendirecek.
Zabıta Müdürlüğü ekipleri, hafta sonu tatilleri ile birleşerek 9 güne çıkan bayram tatilinde başkentlilerin alışverişlerini rahat ve güvenli bir ortamda yapabilmeleri için işportacıların bulvar ve caddeleri işgal etmelerine izin vermeyecek. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi'ne bağlı ilaçlama ekipleri de bayram süresince kurban kesim yerlerinde dezenfeksiyon çalışmaları yaparak, başkentlilerin sağlıklı bir ortamda kurbanlarını kesmelerini sağlayacak.
Başkentin tüm cadde ve bulvarları süpürülüp yıkanacak. Kurban Bayramı öncesi süpürme ve yıkamanın dışında görsellik anlamında olumsuzluk teşkil eden çöpler ve molozları da toplayacak olan Kent Estetiği Daire Başkanlığı ekipleri, duvarlara, yollara yazılan yazıları silecek.

METRO DURAĞINDAN MEZARLIKLARA SERVİS
Tüm birimleriyle bayramda da hizmet verecek olan Büyükşehir Belediyesi'nin hazırlıkları bunlarla sınırlı kalmayacak. Büyükşehir Belediyesi'nin Karşıyaka Mezarlığı'nı ziyaret edecek vatandaşlar için metro hattında bulunan 'Hastane' durağından 4 günlük bayram süresince saat 06.00'dan itibaren 10 dakikada bir ücretsiz otobüs seferleri düzenlenecek. Ayrıca Cebeci Asri Mezarlığı'nı ziyaret edecekler için bayram sonuna kadar Sıhhiye Köprüsü üzerinden Ulus Anafartalar Çarşısı ve Zafer Çarşısı önünden yarım
saatte bir servis kaldırılacak. Vatandaşların rahat ve huzur içinde kabristan ziyaretlerini yapabilmeleri için Karşıyaka Mezarlığı içinde 10 tane servis aracıyla özel ring seferleri düzenlenecek ve 4 günlük bayram süresince 4 adet servis de bu araçlara destek olacak. Ayrıca ziyaretçiler, Karşıyaka, Cebeci ve Sincan mezarlıklarının girişlerinde "Mezarlık Bilgi Sistemi"nde (MEBİS) yer alan kiokslar sayesinde yakınlarının bulunduğu mezarı ve en kısa yolu harita çıktısı alarak kolaylıkla bulabilecek.
Bayram süresince önceki bayramlarda olduğu gibi yine Karşıyaka ve Cebeci Asri mezarlıklarının kapı girişlerine kurulacak olan çadırlarda çay ve kolonya ikramı yapılacak. Ayrıca rahatsızlanan vatandaşlar için Karşıyaka Mezarlığı'nın 2. ve 5. kapısında 2 doktor ve 2 hemşire hazır bulundurulacak. Bunların yanında her yıl olduğu gibi mezarlıklarda bayram süresince hoparlörlerden Kur'an-ı Kerim okunacak ve nöbetçi güvenlik ve temizlik ekipleri de görev başında olacak.

AŞTİ, GÜVEN VERİYOR
Ankara Şehirlerarası Terminal İşletmesi'nde (AŞTİ) de güvenlik önlemlerini artıran BUGSAŞ Genel Müdürü Ruhi Kurnaz, bayram nedeniyle terminale yaklaşık 450 bin kişinin giriş-çıkış yapmasını beklediklerini söyledi. Son teknoloji ürünü 59 sabit ve 53 hareketli kamerayla 24 saat AŞTİ'yi izlediklerini, 200 özel güvenlik personeliyle de başkentlilerin ve ziyaretçilerin huzurlu ve güvenli bir şekilde seyahatlerini yapmalarını sağladıklarını kaydeden Kurnaz, "Günde ortalama 3 bin otobüsün giriş çıkış yaptığı
tesisimiz, Türkiye'nin en güvenli terminali olma özelliğini bayramda da sürdürecek" dedi.

ACİL NUMARALAR BAYRAMDA 24 SAAT HİZMETTE
Büyükşehir Belediyesi ve bağlı birimlerindeki hizmetlerin aksamaması için bayramda nöbetçi personel uygulamasına da gidecek olan Büyükşehir Belediyesi'nin "188 Alo Ambulans" hizmeti bayram boyunca kesintisiz sürdürülerek. İtfaiye ve cenaze hizmetlerinin yanı sıra ASKİ Kanal Arıza ekipleri de 24 saat aralıksız görev yaparak, vatandaşların acil ihtiyaçlarını karşılayacak. Vatandaşlar belediye ile ilgili ihtiyaç ve şikayetlerinde aşağıdaki telefonlara başvurabilecekler:
"Mavi Masa: 153
Su ve Kanal Arıza: 185
İtfaiye: 110
Alo Cenaze: 188
Alo Doğum: 188
Zabıta: 231 79 84-229 66 91"
(CC-Y)