'Bursa 4 Üniversiteyi Kaldırır'

Bursa'nın 4 üniversiteyi kaldıracak kapasitede olduğunu belirten Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Üyesi Prof

'Bursa 4 Üniversiteyi Kaldırır'
Bursa'nın 4 üniversiteyi kaldıracak kapasitede olduğunu belirten Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Üyesi Prof. Dr. Atilla Eriş, "2,5 milyonluk nüfusa sahip Bursa'da vakıf üniversitesi olmaması büyük bir eksikliktir" dedi.
Bursa Sanayici ve İşadamları Derneği (BUSİAD) tarafından 'Nasıl bir teknik üniversite istiyoruz?' konulu bir seminer düzenlendi. BUSİAD Evi'ndeki seminere; YÖK Üyesi Prof. Dr. Atilla Eriş, Anadolu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Mandal, Uludağ Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İrfan Karagöz, Global Education şirketi kurucusu Prof. Dr. Ruhi Kaykayoğlu konuşmacı olarak katıldı.
BUSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Arif Özer, Bursa Teknik Üniversitesi'nin şehre önemli bir değer kazandıracağına işaret ederek, "Buradan çıkan sonuçları yetkililere sunacağız. Bizim kaynaklarımız sınırlı. Oysa bu kaynakları çok iyi kullanmalıyız. Sanayinin eleman ihtiyacı var. Vasıflı eleman için üniversiteler önemli. Teknik üniversite Bursa'ya gerekliydi" diye konuştu.

"ÜNİVERSİTELER DUVARLARI KALDIRMALI"
Dünyada yeni nesil üniversitelerin duvarlarını kaldırdığını dile getiren Kaykayoğlu, "Bu üniversitelerden biri de Bursa'da olmalı. Biz Bursa'da duvarsız üniversite istiyoruz. Üniversiteler artık sanayinin ihtiyacını karşılamalı. Donanımlı ve sanayinin problemlerine cevap verecek gençleri sektöre kazandırmak üniversitelerin en önemli görevidir. Bursa kendini ispatladı" diye konuştu.
BUSİAD Başkan Yardımcısı Oya Yöney, kurulacak olan teknik üniversitenin Bursa için önemli olduğunu söyledi.

"BURSA 4 ÜNİVERSİTEYİ KALDIRIR"
YÖK Üyesi Prof. Dr. Atilla Eriş, Bursa'nın 4 devlet üniversitesini kaldırabileceğini dile getirdi. Bursa'da vakıf üniversitesinin olmayışının önemli bir eksiklik olduğunun altını çizen Eriş, "Bursa'ya ikinci üniversite kuruluyor. Aslında Bursa 3 ya da 4 üniversiteyi bile kaldırır. Artık Bursa'ya vakıf üniversitesi şart. Bu zamana kadar Bursa'da vakıf üniversitesinin kurulmaması büyük eksiklik. Daha az potansiyele sahip diğer şehirlerde vakıf üniversiteleri kuruldu" ifadelerini kullandı.
Kurulması planlanan Bursa Teknik Üniversitesi'nde olması gereken her özelliğin bulunduğunu kaydeden Eriş, 2 bine yakın kadroya sahip üniversitenin başarılı olması için herkesin elinden geleni yapmasını istedi.