Sbs'de Başarılı Olan Öğrencilere Ödül

Diyarbakır'ın Çermik ilçesinde Seviye Belirleme Sınavı'nı (SBS) kazanarak fen liselerine girmeye hak kazanan öğrenciler, Kaymakam Nesim Babahanoğlu tarafından dizüstü bilgisayarla ödüllendirildi.

İlçenin gururu olan ve fen liselerine girmeye hak kazanan 15 öğrenci ile Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı'nda Türkiye 29.'su olan Zekai Dursun İlköğretim Okulu öğrencisi Seher Yavuz dizüstü bilgisayarla ödüllendirdi. Kaymakamlıkta düzenlenen ödül töreninde konuşan Kaymakam Nesim Babahanoğlu, daha önce söz verdikleri gibi fen liselerine girmeye hak kazanan öğrencilere dizüstü bilgisayar vereceklerini belirterek, "Bugün bu öğrencilerimizin ödüllerine ödül kattık. Onlar fen liselerine girerek bizleri
ödüllendirdiler. Biz de onları birer laptopla ödüllendirdik. Fen liselerine giren bu öğrencilerimizin başarılarını burada devam ettirirlerse, kendilerine iyi bakarlarsa ve kötü arkadaş ve kötü çevreden kendilerini uzak tutarlarsa önleri açık ve istikballeri parlak olacak" dedi.
SBS'de Çermik'in bu yıl yüzde 35'lik yerleştirmeyle il birincisi olduğunu belirten Kaymakam Nesim Babahanoğlu, bu dereceye göre Çermik'in Türkiye sıralamasında iyi bir yer aldığını ve yakalanan başarıyı önümüzdeki yıllarda daha da katlayacaklarını söyledi. Kaymakam Babahanoğlu, yakalanan bu başarının ilçe adına sevindirici olduğunu da vurgulayarak, öğrencileri, öğretmen ve velileri ile Milli Eğitim Müdürlüğü camiasını tebrik etti.
Daha sonra Kaymakam Babahanoğlu, fen liselerine giren Muhammed Oğuz, Şaban Büyükbayram, Nursel Yıldız, Fidan Küçükkaya, Mehmet Ali Polat, Hava Çınar, Yusuf Yahya Karaca, Mesut Eroğlu, Ali Yıldızdağ, Zeynep Adul Oktan, İbrahim Taşdemir, Şükran Demir, Ali Haydar Çiçek, Hüseyin Altunbaş ile Ümit Çetin'e dizüstü bilgisayarlarını verdi.