Demirşeyh Karakucak Yağlı Güreşleri'nde Başpehlivan Şaban Yılmaz Oldu

Çorum'un Sungurlu ilçesi Demirşeyh Belediyesi tarafından 7. Geleneksel Lahana Festivali kapsamında düzenlenen karakucak yağlı güreşlerinde başpehlivanlığı Şaban Yılmaz kazandı.

Demirşeyh Karakucak Yağlı Güreşleri'nde Başpehlivan Şaban Yılmaz Oldu
Güreşleri AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Aydoğmuş, Sungurlu Kaymakamı Hulusi Şahin, Sungurlu Belediye Başkanı Selahaddin Uzunkaya, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Spor İşleri Daire Başkanı Nurettin Özen, Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Kıvanç Sağlam, Demirşeyh Belediye Başkanı Uğur Karçıka, belde belediye başkanları, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar izledi. Güreşlerde Tokat, Samsun, Amasya, Çorum'dan 300'ü aşkın pehlivan, minik 1, minik 2, minik 3, teşvik,
tozkoparan, deste, küçük orta, büyük orta, baş altı ve başpehlivanlık kategorilerinde kispet giydi. Milletvekili Aydoğmuş yaptığı konuşmada, "Ata sporumuz güreşe destek vermek, güreşin gelecek nesle aktarılmasını sağlamak amacıyla karakucak yağlı güreşlerini geleneksel hale getirdik. Hem seyirci hem de pehlivan olarak güreş şölenine katılımın yüksek olması bizleri çok sevindirdi" dedi.
Kaymakam Şahin ise, bu tür dev organizasyonların geleneksel hale gelmesinin büyük emek ve özveri istediğini belirterek, güreşlerin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti. Demirşeyh Belediye Başkanı Uğur Karçıka da, örf, adet ve geleneklerin unutulmaması amacıyla böyle bir etkinlik düzenlediklerini söyledi.
Demirşeyh Karakucak Yağlı Güreşleri'nde en çok ilgiyi başpehlivanlık güreşleri gördü. Çekişmeli geçen ve 13 pehlivanın güreştiği müsabakalar sonunda Recep Kara'yı yenen Şaban Yılmaz başpehlivan oldu. Başaltında Ünal Karaman birinci olurken, büyük ortada Kadir Saraç, küçük orta müsabakalarında ise Fevzi Çakmar ve Levent Kaleli birinciliği elde etti.
Güreş müsabakaları sonunda ağalık seçimleri yapıldı. 6 kişinin yarıştığı ağalık seçimlerinde Orhan Mendilli 101 bin TL ile Demirşeyh Karakucak Yağlı Güreşleri ağalığını kazandı.

İHA'YA ATA SPORUNA YAPTIĞI KATKIDAN DOLAYI PLAKET
Güreşler sonunda Demirşeyh Belediye Başkanı Uğur Karçıka ve Türkiye Güreş Federasyonu Başkanlığı yetkilileri tarafından ata sporuna katkılarından ötürü AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Aydoğmuş, Kaymakam Hulusi Şahin, Belediye Başkanı Selahaddin Uzunkaya, Belediye Başkan Yardımcısı Veysel Dorukoğlu, güreş ağası Orhan Mendilli ve İHA Sungurlu Muhabiri Serkan Şansever'e plaket verildi.
(SŞ-BÖ-CC-Y)