Vali Karaloğlu'nun Belde Ziyaretleri

Van Valisi Münir Karaloğlu, Gevaş ilçesinin Akdamar ve Edremit ilçesinin Çiçekli belde belediyelerini ziyaret etti.

Vali Karaloğlu'nun Belde Ziyaretleri
Van'daki görevine başladıktan sonra ilçe, belde ve köyleri dolaşmaya devam eden Vali Münir Karaloğlu, bu kez Çiçekli ve Akdamar beldelerini gezdi. Beraberinde bulunan Adalet ve Kalkınma Partisi (Ak Parti) Van Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu, yatırımcı kurum ve kuruluşların daire amirleri ile birlikte ilk olarak Akdamar beldesine giden Karaloğlu, burada Belediye Başkanı Ferdi Şeker, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları ve vatandaşlar tarafından karşılandı. Belediye binasının teras katında belediye başkanı ve belde halkı ile bir araya gelen Karaloğlu, Belediye Başkanı Şeker'den beldenin sorunları hakkında bilgi aldı. Mahalle muhtarlarının ve vatandaşlarının sorunlarını da dinleyen Vali Karaloğlu, daha sonra beraberindekilerle birlikte aynı binada eğitim öğretiminin yapıldığı Uysal Lisesi ve Dereağzı İlköğretim Okulu'nu ziyaret etti. İlköğretim okulunda bazı sınıflara giren Karaloğlu, öğrencilerin seviyelerini tespit etmek amacıyla da kitap okutturdu. Öğrencilere Seviye Belirleme Sınavı'nda (SBS) aldıkları başarı notlarını da soran ve derslerine çalışmaları tavsiyesinde bulunan Vali Karaloğlu, Akdamar beldesinden Edremit ilçesine bağlı Çiçekli beldesine geçti.
HÜKÜMET 7 YILDA ÇİÇEKLİYE ÇOK İYİ HİZMETLER YAPTI
Çiçekli Belde Belediye Başkanı Yılmaz Kılıç, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve belde sakinleri tarafından karşılanan Vali Münir Karaloğlu, beraberindekilerle birlikte başkanlık makamına geçti. Yaklaşık 20 dakika Kılıç'ın makamında kalan Karaloğlu, beldenin sorunları hakkında bilgi aldı. Başkan Kılıç, çevre köylerle birlikte yaklaşık 10 bin nüfusa hizmet götürdüğünü belirerek, hükümetin son 7 yılda eğitim, altyapı ve sağlık alanında çok iyi hizmetler yaptığını kaydetti.
ÇİÇEKLİ BELDESİ VAN'IN VİTRİNİ
Tek sıkıntılarının Çiçekli-Gevaş arasındaki şehirlerarası yolun beton asfaltı ile aydınlatma lambalarının yanmaması olduğunu ifade eden Başkan Kılıç, "Beton asfalt ve aydınlatma lambaları hizmete girdikten sonra, Van'ın giriş vitrini olan Çiçekli beldesini modern yapmak için çok güzel bir projemiz var. Eğer ışıklandırma yeterli olursa 4 kilometrelik yola çınar ağaçları dikerek, yol kenarına yolcu durak bekleme yerleri yapmak istiyoruz. Çünkü beldemiz Van'ın giriş olduğu için adeta ilimizin vitrinidir. Bizler de bir şeyler yapmak istiyoruz. Fakat imkanlarımız çok kısıtlı. Kurumlarımızın yapacağı çalışmalar tamamlanırsa bizler de imkanlarımız dahilinde beldemizi güzelleştiririz" dedi.
BELDENİN SU SORUNU YOK
Beldenin imar çalışmalarının da tamamladığını kaydeden Başkan Kılıç "Ayrıca beldeye yeni katılan Kıyıkent mahallemizin haritası tamamlandı, imar çalışmaları devam ediyor. Kıyıkent mahallemiz göl kıyısına yakın olduğu için özel bir projemiz var. Ancak en büyük sıkıntımız, Vangölü sahilinde belediye ve hazine arazisine ait arsaların olmamasıdır. Maalesef vatandaşlarımız 20-30 yıl önce göl sahilini, hatta suyun bulunduğu alanları dahi kendi üzerine tapulamış" şeklinde konuştu.
Göreve geldikten sonra beldenin altyapısı olmak üzere içme suyu sorunu çözdüğünü ifade eden Başkan Kılıç, "Her yıl nüfusuna göre en iyi yatırımı yapan belediye Çiçekli belediyesidir. Bu yıl 3 kilometre su isale hattı daha döşedim. Şuanda beldemizin içme suyu sorunu bitti. Ayrıca 500 tonluk depo ile 36 bin nüfusa yetecek su depomuz hazır" ifadelerini kullandı.
SGK'DAN BAŞKAN KILIÇ'A TEŞEKKÜR YAZISI
İpekyolu üzerinde 10 bin metre kare alan üzerine kurulan ve en büyük parklarından olan 'Recep Tayip Erdoğan' parkının Doğu Anadolu Kalkınma Birliği'ne (DAKAB) sunulan proje ile beldeye kazandırıldığını anlatan Başkan Kılıç, yapılan tüm yatırımlara karşın Van'da kamu kurum ve kuruluşlar dahil olmak üzere tek borçsuz olan yerel idarenin Çiçekli belediyesi olduğunu söyledi. Zamanında prim borçlarını ödediği ve aksama olmadığı için Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) Van İl Müdürlüğü tarafından kendisine teşekkür yazısı da gönderdiğini kaydeden Başkan Kılıç, "Beni 2. kez bu makama layık gören halkımıza hizmet etmeye devam edeceğim" dedi.
KARALOĞLU'NDAN DA BAŞKAN KILIÇ'A TEŞEKKÜR
Vali Münir Karaloğlu da, Çiçekli beldesine yaptığı hizmetler ve borçlarını zamanında ödediği için Belediye Başkanı Yılmaz Kılıç'a teşekkür ederek "Hizmetlerine bu şekilde devam et" tavsiyesinde bulundu. Başkan Kılıç, misafirlerine belde de yetişen elma ikram etti. Vali Karaloğlu, belediye binasından ayrılırken, binanın dış cephesi, çevre düzenlemesi ve teras katta yapılan meclis toplantı salonlarını gezerek, Başkan Kılıç'tan bilgi aldı. Karaloğlu, daha sonra DAKAB tarafından finanse edilen 'Recep Tayip Erdoğan' parkında incelemelerde bulundu. Vali Karaloğlu, Çiçekli Lisesi'nde incelemelerde bulunduktan sonra beldeden ayrıldı.