Başbakan da dinlendi mi?

Albay Dursun Çiçek imzalı 'Darbe Andıcı'nı Erzincan'da uygalamakla suçlanan Savcı İlhan Cihaner, Başbakan Erdoğan'ın cemaatlere yönelik soruşturmada dinlendiği itirafını yalanlamaya çalışırken üst üste çelişkiye düştü.

Cihaner, '32. Gün' programında 'Cemaatlere yönelik soruşturmada Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı da dinledi iddiasını adeta doğruladı. Canlı yayında Başbakan Erdoğan'ın telefon kayıtlarının dosyada olduğunu ancak bunları servis etmediğini söyleyen Cihaner'e, Rıdvan Akar "Bizim kafamızda soru işaretleri uyandı. Diyorsunuz ki, 'Başbakan'ın da içinde olduğu bu telefon konuşmalarını verseydim, Türkiye'de siyasi kompozisyon değişir, yer yerinden oynardı" diye sordu.

BAŞBAKAN'IN DA ADI GEÇTİ

Cihaner ise "Evet... Oldukça açık söyledim..." karşılığını verdi. Akar'ın "Siz o siyasi kompozisyonu değiştirebilecek, yeri yerinden oynatabilecek konuşmalara mı tanıklık ettiniz?" sorusuna ise Cihaner yine "Evet, öyle diyelim" şeklinde cevap verdi. Cihaner, açıklaması 'canlı yayında itiraf' şeklinde gazetelerde yer alınca önceki gün Milliyet gazetesinde kendisine iftira atıldığını savundu. Cihaner Erdoğan'ın telefonlarını dinlettiği iddiaları için, "Başbakan ya da bakanlara karşı dinleme yapılabilir mi? Onların nasıl soruşturulacağı bellidir. Söylediğim şey çok açık. Cemaat mensuplarının kendi aralarındaki konuşmalarında, üst düzey siyasetçilere yönelik, 'Şunu şuradan aday gösterin' gibi bir sürü konuşmaları vardı. Ben bunu söyledim. Başbakan ile ilgili de böyle konuşmalar olmuştur" dedi.

DOLAYLI DİNLENDİ

Dün köşesinde konuyu işleyen Star yazarı Şamil Tayyar Cihaner'le görüştüğünü yazdı. Tayyar Cihaner'in söylediklerini şöyle aktardı: "32. Gün'de olduğu gibi Başbakan Erdoğan'a ait bazı konuşmaların soruşturma dosyasında olduğunu kabul etti, ancak bu durumu 'dinleme' olarak saymadı, bir şüphelinin takibi sırasında tesadüfen dinlemeye takıldığını söyledi."