Ege Üniversitesi kapılarını 56. defa açtı

Ege Üniversitesi (EÜ), kapılarını 56. defa açarak 2010-2011 akademik yılına başladı. MÖTBE binasında düzenlenen törende konuşan EÜ Rektörü Prof. Dr. C

Ege Üniversitesi (EÜ), kapılarını 56. defa açarak 2010-2011 akademik yılına başladı. MÖTBE binasında düzenlenen törende konuşan EÜ Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, kontenjan sayısı ve pedagojik formasyon meselelerini gündeme getirdi. En büyük sıkıntıyı artan kontenjan sayısı sebebiyle yaşadıklarını belirten Yılmaz, "Öğrenci kontenjanındaki artış sadece bizim isteğimiz değil de YÖK'ün kararıyla olunca derslikler, fiziki mekan ve birçok alt yapıda sorunlar yaşamaktayız." dedi.

Değişmeyen temel ilkelerden birisinin eğitim, öğretim ve araştırma alanında kaliteyi arttırmak olduğunu ifade eden Rektör Yılmaz, kamu yönetiminde benimsenen daralma politikalarının bütçe, personel ve kadrolar yüzünden arzu edilen hedefleri tutturmalarını güçleştirdiğini söyledi. Yılmaz, "Bu yıl 10 bin 860 öğrenci yeni kayıt oldu. Öğrenci kontenjanlarının isteğimiz dışında artması, derslikler ve diğer birçok alt yapı konularında sıkıntı yaşamamıza neden oldu. Bu konuda mazeret üreten bir yönetim anlayışında değiliz. Üniversiteleri zora sokan diğer bir konu da pedagojik formasyondur. Bunun YÖK kararıyla lisans dersleri içine alınması bizi bir hayli zorluyor. Bu yıl bu dersi almak isteyen öğrenci sayısı 4 bin 500'ken programı yürütecek Eğitim Bilimleri bölümümüzde öğretim elemanı kadrosu artmamıştır." şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Yılmaz, daha sonra en yüksek puanlarla üniversiteyi kazanan öğrencilerle sosyal sorumluluk projelerinde başarılı olan öğrenci ve hocalarına plaket verdi. Törende ayrıca üniversitenin kitabının hazırlanmasında emeği geçen eski öğretim üyeleri Prof. Dr. İsmet Ertaş ve Prof. Dr. Hakkı Bilgehan'a onur plaketi takdim etti. Akademik yılın ilk dersini ise Drexel Üniversitesi Biyomedikal Mühendisliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Banu Onaral verdi. Açılış törenine İzmir Vali Vekili Mustafa Aydın, Bornova Kaymakamı Hakkı Uzun, Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır, İzmir Adalet Komisyonu Başkanı Mustafa Uyan, Bilkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdullah Atalar, İzmir Ekonomi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Atilla Sezgin ve çok sayıda akademisyen katıldı.