Şehit Polisin Cenazesi Memleketine Uğurlandı

Van'ın Gürpınar ilçesinde nöbet değişimi sırasında geçirdiği trafik kazasında şehit olan polis memurunun cenazesi, düzenlenen törenin ardından memleketine uğurlandı.

Şehit Polisin Cenazesi Memleketine Uğurlandı
Gürpınar İlçe Emniyet Amirliği'nde görevli polis memuru İsa Çevik (35), Van-Hakkari -Gürpınar yol ayrımında bulunan polis noktasındaki nöbetinin ardından değişim için ilçe merkezine dönerken, kullandığı 65 A 0407 plakalı resmi aracın şarampole yuvarlanması sonucu ağır yaralanmış, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti.
Şehit polis memuru Çevik için bugün Emniyet Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen törene; Vali Yardımsı Atay Uslu, İl Jandarma Alay Komutanı Veli Turan, Kurmay Başkanı Kurmay Albay Yusuf Kelleli, Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Sayılır, askeri erkan ve polisler katıldı. Şehit polis memuru Çevik'in cenazesi, Eğitim ve Araştırma Hastanesi morgundan alınarak 112 Acil Servis ambulansı ile tören alanına getirildi. Cenaze, polis merasim mangası tarafından tören alanına taşındı.
Bir dakikalık saygı duruşunun ardından kısa bir konuşma yapan İl Emniyet Müdürü Ayhan Falakalı, "Hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan, mesleğe girdiğinde ettiği yemine sadık kalarak görevinin bilincinde olan İsa Çevik kardeşimiz, dün gece geçirdiği elim bir trafik kazası sonucu hayatını kaybetti. Kendisine Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyorum" dedi.
Yapılan konuşmalar ve İl Müftüsü Nimetullah Arvas'ın okuduğu duaların ardından, şehit polis memurunun cenazesi tekrar tören mangası tarafından ambulansa taşındı. Törene tekerlekli sandalye ile gelen şehit polisin eşi Buket Çevik ise tabutun geçişi sırasında hem ağladı hem de polis memurlarını ağlattı. Şehit polis memuru Çevik'in 4 yaşındaki oğlu Mert Ali ise olanlardan habersiz yapılan töreni izledi. Şehit polis memuru Çevik'in cenazesi, memleketi Eskişehir'e ulaştırılmak üzere uçakla Ankara'ya
gönderildi.