Davutoğlu, Manama Diyalog 2010'a katılacak

Bahreyn Dışişleri Bakanı Şeyh Halit bin Ahmet bin Muhammed el Halife, 3-5 Aralık tarihleri arasında başkent Manama'da yapılacak olan '7. Manama Diyalo

Bahreyn Dışişleri Bakanı Şeyh Halit bin Ahmet bin Muhammed el Halife, 3-5 Aralık tarihleri arasında başkent Manama'da yapılacak olan '7. Manama Diyalog 2010' bölgesel güvenlik zirvesine Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun da katılacağını söyledi.

Londra merkezli Uluslararası Stratejik Araştırmalar Enstitüsü tarafından gerçekleştirilecek olan zirveye Davutoğlu'nun yanı sıra ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, İngiltere Dışişleri Bakanı William Hagua ve İran Dışişleri Bakanı Manuçer Muttaki'nin de katılacağı açıklandı.

El Halife bu yılki zirvede bölge güvenliğinin yanı sıra ABD'nin bölgede oynadığı rol ve diğer pek çok bölgesel konunun tartışılacağını belirtti. Toplantıya katılacak olan ülkelerin yanı sıra tartışılacak konuların zirveyi çok önemli hale getirdiğinin altını çizdi.

ABD, son yıllarda İran'ı hedef alarak bölgede yeni bir silahlanma yarışı başlatırken, İsrail de ABD'nin desteğiyle Tahran yönetimine karşı daha sert izolasyon politikalarının uygulanmasını istiyor.