Savaş Mağduru Gürcülere İstanbul'dan Destek

Dünyanın çeşitli ülkelerinde yaşayan Gürcüler, 1992 yılında Gürcistan'ın Abhazya bölgesinde meydana gelen iç savaşta ve 2008 yılında Rusya tarafından işgal edilen Osetya bölgesinde evlerinden olan Gürcülerin evlerine dönmeleri için Avrupa genelinde imza kampanyası başlattı

Dünyanın çeşitli ülkelerinde yaşayan Gürcüler, 1992 yılında Gürcistan'ın Abhazya bölgesinde meydana gelen iç savaşta ve 2008 yılında Rusya tarafından işgal edilen Osetya bölgesinde evlerinden olan Gürcülerin evlerine dönmeleri için Avrupa genelinde imza kampanyası başlattı. Kampanyanın Türkiye ayağı, İstanbul Sultanahmet Meydanı'nda gerçekleştirildi.
Gürcistan ile Dayanışma Platformu üyeleri, öğlen saatlerinde Sultanahmet Meydanı'nda toplanarak imza kampanyası gerçekleştirdi. Platform üyeleri, Abhazya ve Osetya bölgelerinden göç ettirilen Gürcü mültecilerin evlerine dönebilmelerini istediler. Meydanda açılan imza koçanına imza atan Gürcülere vatandaşlar da destek verdi.
Ellerinde hem Türkiye hem de Gürcistan bayrakları bulunan grup adına konuşan temsilci Abdullah Zorlu, "Rusya'nın işgali ile Gürcistan'da kendi topraklarından sürülmüş insanların artık göçmen olarak yaşamalarını istemiyoruz. Bu insanların evlerine dönmeleri talep ediyoruz" dedi. Eyleme destek veren Ali Rıza Altunel de, "Biz burada dünyanın ortak sesi olmaya gayret ediyoruz. Vatansız, evsiz ve yurtsuz kalmış vatandaşlarımızın tekrar evlerine dönmeleri için buradan ortak bir çağrı yapıyoruz. Filistin'de de
benzer hadiseler yaşanıyor. Biz dünyanın neresinde yaşanırsa yaşansın göçmen haline düşmüş insanların yeniden kendi evlerinde, vatanlarında yaşaması adına gayret gösteriyoruz" diye konuştu. Grup, imza toplanmasının ardından Sultanahmet'ten ayrıldı.
Yaklaşık 2 ay önce Fransa'da başlatılan imza kampanyasının ardından, rulo şeklindeki imza kocanı başta Almanya olmak üzere İtalya, Yunanistan ve sonrasında Türkiye'de de imzalatıldı. Vatandaşların ve yurt dışında yaşayan Gürcülerin imzaladığı rulo halindeki imza kocanı Avrupa ülkelerinde dolaştırıldıktan sonra önce Gürcistan'a gönderilecek, ardından Birleşmiş Milletler Genel Sekreterliği'ne sunulacak.