Mahkeme Hamamı Martta Açılıyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin restorasyonunu sürdürdüğü Mahkeme Hamamı'nın mart ayında hizmete açılması planlanıyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin restorasyonunu sürdürdüğü Mahkeme Hamamı'nın mart ayında hizmete açılması planlanıyor. Çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Recep Altepe, tarihi yapının aslına uygun olarak hamam ve sosyal kültürel etkinliklerin yapılabileceği bir merkez olarak hizmet vereceğini söyledi.
Büyükşehir Belediyesi'nin tarihi ve kültürel mirası koruma çalışmaları arasında yer alan ve 1421 yılında Çandarlı İbrahim Paşa'nın oğlu İbrahim Paşa tarafından yaptırılan Mahkeme Hamamı'nda restorasyon çalışmaları hızla sürüyor. Takas yoluyla Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu'ndan alınan tarihi yapıdaki çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Altepe, hamamın içini de gezerek, yüklenici firmanın yetkililerinden çalışmalar hakkında bilgi aldı. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Seyfettin Avşar ve Projeler Koordinatörü Aziz Elbas ve Fen İşleri Daire Başkanı Fehmi Ökten'in de hazır bulunduğu incelemede gelinen noktayı değerlendiren Başkan Altepe, restorasyon çalışmaları bittiğinde bölgenin kimlikli bir semt haline geleceğini kaydetti.
Ayağa kaldırılan tarihi yapılara farklı fonksiyonlar vererek buraları yaşayan mekanlar haline getirdiklerini dile getiren Başkan Altepe, "Hamamın bir bölümü tamamen harabe halindeydi. Biz projeyi bir bütün olarak ele aldık. Çalışmaların Mart ayı sonuna kadar tamamlamayı hedefliyoruz. Tarihi yapının bir bölümü yine hamam olarak kullanılacak, diğer bölümü ise sosyal ve kültürel etkinliklerin yapılabileceği bir aktivite merkezi haline getirilecek" diye konuştu.