Erzurum'da Dadaş Film Festivali Start Aldı

Erzurum'da düzenlenen 5

Erzurum'da düzenlenen 5. Uluslararası Dadaş Film Festivalinin Çifte Minareli Medresede yapılan açılış töreninde Türkan Şoray fırtınası esti. Yaklaşık 50 yıllık dönemde filmlerde giydiği elbiselerin sergilendiği tarihi mekanda Türkan Şoray'ı görmek, sesini duymak, dokunmak isteyenlerin oluşturduğu yoğun kalabalık yüzünden izdiham yaşandı.
Tarihi Çifte Minareli Medrese önünde saatler öncesinden toplanan kadın ve erkeklerin sayısı açılışa doğru iyice arttı. Otomobilden inen Türkan Şoray, güçlükle Medrese kapısına kadar gelebildi. Türkan Şoray, Vali Vekili Özgür Aslan, Belediye Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu ve Uluslararası Dadaş Film Festival Komite Başkanı Nil Gürpınar'la birlikte yarım asır boyunca filmlerde giydiği kostümlerden oluşan serginin açılış kurdelasını kesti. Çok yoğun bir ilgi gören ve her yaştan hayranlarının akınına uğrayan Türkan Sultanla bir kare fotoğraf çektirmek isteyen hayranları arasında tartışma çıktı. Gösterilen yoğun ilgiden çok memnun olduğunu ifade eden Türkan Şoray, "O kadar mutluyum ki. Hep bu güzel şehire gelmek istiyordum. Festival sebebiyle Erzurum'da olmaktan mutluyum. Böylesine tarihi bir yerde sergi açılması beni daha da mutlu ettti. Bu serginin Çifte Minareli Medrese açılması çok ince bir davranış. Erzurum'da çok sıcak bir ilgi gördük. Burası hala kırmızı karanfillerle dolu, Burdaki insanlar hep böyle çiçek kalpli. Dadaşları ve Erzurumluları sevgiyle kucaklıyorum" diye konuştu.
Türkan Şoray'a ait 57 elbise ve 31 film afişinin yeraldığı serginin ardından Çifte Minareli Medrese önünden başlayarak Cumhuriyet Caddesi boyunca Havuzbaşı semtindeki Atatürk heykeline kadar kortej yürüyüşü yapıldı. Beşinci Uluslararası Dadaş Film Festivali saat 19.00'da Atatürk Üniversitesi kültür Merkezinde başlayacak. Türkan Şoray'a onur ödülü verilecek ve Dila Hanım film gösterilecek.