Diyanet-Sen Genel Başkanı Bayraktutar: Hiçbir hukuki temeli olmayan başörtüsü yasağı son bulmalı

Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar, başörtüsü yasağının son bulması gerektiğini söyledi. Bayraktutar, "İnançlarıyla, kültürüyle zengin bir b

Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar, başörtüsü yasağının son bulması gerektiğini söyledi. Bayraktutar, "İnançlarıyla, kültürüyle zengin bir birikime sahip olan ülke insanımızın bu farklılıklarını kazanımlara dönüştürme zamanıdır." dedi.

Yazılı bir açıklama yapan Bayraktutar, uluslararası sözleşmelerde ve Anayasa'da herkesin düşünce vicdan ve din özgürlüğüne sahip olduğunun açıkça ifade edildiğini belirtti.

Hangi makam ve statüde olursa olsun hiç kimsenin başkasının inancına müdahale etmemesi gerektiğini ifade eden Bayraktutar, son günlerde Türkiye'de güzel gelişmeler olduğunu kaydetti. Bayraktutar, "Artık ülkemiz kabuk değiştiriyor. Ekonomik ve sosyal hayatta demokrasimiz ve ülkemiz adına güzel gelişmeler oluyor." diye konuştu.

YÖK'ün başörtüsü ile ilgili açıklamalarını güzel gelişmeler olarak nitelendiren Bayraktutar, siyasilerin çözümden yana olmalarının sevindirici bir durum olduğunu belirtti.

'YÖK'ün attığı son adımı çözüm konusunda olumlu buluyoruz." diyen Bayraktutar, üniversite çağına gelmiş bir genç kıza nasıl giyineceğini başkasının söylemesinin abes bir durum olduğuna dikkat çekti. Bayraktutar açıklamasında şu görüşlere yer verdi: "Hiçbir hukuki temeli ve gerekçesi olmayan başörtüsü yasağı son bulmalıdır. İnançlarıyla, kültürüyle zengin bir birikime sahip olan ülke insanımızın bu farklılıklarını kazanımlara dönüştürme zamanıdır. Bu zenginlik de yasaklamalarla, engellemelerle, düşünce ve inançları sebebiyle insanları sınıflara ayırmakla değil; tüm inanç, düşünce, fikir ve yaşam şekilleri ile birbirimize duyacağımız saygı, sevgi ve hoşgörü ile mümkün olacaktır."