Polatlı HSBC Bank, okulları yeniliyor

HSBC Bank Polatlı şubesi çalışanları, banka şubesinin her yıl açılış yıl dönümlerinde ilçede bir okulu yeniliyor. Geçtiğimiz yıl İnler Köyü İlköğretim

HSBC Bank Polatlı şubesi çalışanları, banka şubesinin her yıl açılış yıl dönümlerinde ilçede bir okulu yeniliyor. Geçtiğimiz yıl İnler Köyü İlköğretim Okulu'nu yenileyen banka çalışanları, bu yıl da Gazi İlköğretim Okulu'nu yeniledi.

Yenilenen Gazi İlköğretim Okulu'nda bugün bir tören düzenlendi. Polatlı Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, Topçu ve Füze Okul Komutanı Tümgeneral İhsan Uyar, Polatlı Belediye Başkanı Yakup Çelik, Polatlı Cumhuriyet Başsavcısı Veli San, Polatlı İlçe Emniyet Müdürü Fatih Uğurlu, Polatlı İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Doğan, HSBC Bank Polatlı Şube Müdürü Serdar Özer, HSBC Bank Polatlı Şubesi çalışanları, Siyasi partilerin ilçe başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, bankanın Ankara'da faaliyette olan 34 şubesinin müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Polatlı Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, Polatlı'da 65 ilköğretim ve orta öğretim okulunun olduğunu söyledi. Bilgin, "Bu sene 7 tane daha birleştirilmiş okulu eğitime kazandırdık. Toplam öğrenci sayımızda 25 bini geçtik. Ülkemizin zenginliği genç nüfusumuzdur. Nüfusumuzun yüzde 40'ı genç nüfustur. Eğitime büyük önem veriyoruz. Bu sene 22 okulumuza bakım yaptık. Okullarımızdaki sınıfların öğrenci sayısı 30 civarında. Şu andaki hedefimiz bu sayıyı 25'in altına çekmek, ikili eğitim yapılan okullarımızda ise tekli öğretime geçmektir." diye konuştu.

Okulların fiziki görünümlerinin çağdaş eğitimin göstergesi olduğunu dile getiren Gürsoy Osman Bilgin, "Devletin yetişmediği nokta da hayırsever işadamları ve kurumlar devreye giriyor." ifadelerini kullandı.

HSBC Bank Polatlı Şube Müdürü Serdar Özer de 2006 yılından beri 51 ilde 110 kardeş okulların olduğunu buralarda yenileme, tadilat yardımında bulunduklarını söyledi. Özer, "Gazi İlköğretim okulunun tadilatını Kaymakamlık koordinesinde Polatlı'daki yardımsever kurum, şirket ve kişilerin desteğiyle kısa sürede tamamladıklarını belirtti. Özer, Polatlı'da kardeş okul projesi kapsamında eğitime katkı sunmaya devam edeceklerini ifade etti.

Konuşmaların ardından İlçe Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, HSBC Bank Ankara Bölge Müdürü Ender Balcı ve Şube Müdürü Serdar Özer'e plaket verdi. Gazi ilköğretim açılış töreni kokteyl ile son buldu.