Makro'on 3. Matbaa Ve Dijital Baskı Fuarı Kapılarını Açtı

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen Makro ve Dijital Baskı Fuarı Kültürkpark 2 Nol'lu holde açıldı

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen Makro ve Dijital Baskı Fuarı Kültürkpark 2 Nol'lu holde açıldı. 150'yi aşkın firma ve binin üzerinde marka ve ürününün temsil edildiği fuarda yaklaşık 20 bin ziyaretçi bekleniyor.
Tunajans organizasyonu ile gerçekleştirilen fuarda gelişen ve değişen baskı teknolojilerinin, malzemelerini, ambalajlarını, masaüstü yayıncılığını, açıkhava reklamcılığını ve dijital baskı alanındaki son uygulamaların sektörün profesyonellerine tanıtılması amaçlanıyor. Fuarın açılış konuşmasını gerçekleştiren Tunajans Genel Müdürü Fatih Tuna 2007 yılında gerçekleştirdikleri fuara katılan firmalar ve gelen ziyaretçiler sayesinde ticari ivmenin dört katına çıktığını belirterek; "Tüm sektör tarafından yoğun
ilgi gören MAKRO fuarımızda yaklaşık 20 bin ziyaretçi ağırlamayı hedefliyoruz. Türkiye genelinde matbaa, oda ve derneklerinin katkılarıyla gerçekleştirilen fuarımızda binin üzerinde marka ve ürün sergilenmektedir" dedi.
Belediye olarak sektörle ilgili sıkıntılara çözüm önerileri için destek olduklarının ifade eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sırrı Aydoğan ise kentin fuarlar ve kongreler merkezi olması için çabaladıklarını söyledi. Gelişen teknolojide muhteşem bir bilgisayarlaşma ve makineleşmenin olduğunu kaydeden Aydoğan, "Belediye olarak iki ucu keskin bıçak üzerinde yürüyoruz. Bir taraftan dünya standartlarında olmanın çalışmaları devam ederken diğer yandan ise geri dönüşümle ilgili maddelerin
düzenlenmesi gerekiyor" şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından açılış kurdelesi İzmir Vali yardımcısı Zülkif Dağlı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanvekili Sırrı Aydoğan, İzmir Ticaret Odası Meclis Başkanı Necip Kalkan, Ege Bölgesi Sanayi Odası Meclis Başkanı Mehmet Tiryaki, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriye Mutlu, Matbaa Dernekleri Federasyonu Yürütme Kurulu Başkanı Hüseyin Gürbüz ve Tunajans Genel Müdürü Fatih Tuna birlikteliğinde kesildi.
Yaşar Üniversitesi Ritim Topluluğu öğrencilerinin mini konseri ise ziyaretçilerin beğenisini kazandı. Protokol daha sonra standları ziyaret ederek bilgi alışverişinde bulundu.