Engelli aileler bilinçlendirildi

Etimesgut Belediyesi, engelli ailelerin bilinçlenmesi için “Engelli aile içi eğitim' semineri düzenledi.

Belediye Nikâh Salonu’nda düzenlenen seminer engelli eğitiminde 20 yıllık çalışmaları olan Yrd. Doç. Dr. Ayten Düzkantar Uysal tarafından verildi. Engelli ve ailelerinin katıldığı seminerle aileler engelli çocuklarının eğitiminde nelere dikkat edilmesi gerektiği konusunda bilinçlendiler.

ZİHİNSEL ENGELLER GEÇ BELİRLENİYOR
Uzman Ayten Uysal, çocuğun ilk eğitiminin anne karnında başladığını, bilişsel öğrenme yetilerini bu dönemde kavradığını belirterek, “Doğum sonrasında fiziksel engeller ebeveyn tarafından daha çabuk algılanırken, zihinsel engeller ilerleyen yaşlarda belirlenebiliyor. Aileler, çocuklarının engellerinin farkına varabilmeleri için çocuğun fiziksel olarak takibinin yanı sıra sosyal açıdan da uyumlu olup olmadığını kontrol etmeleri gerekmektedir” dedi.

ANNE-BABA EĞİTİMİ ŞART
Türkiye‘de anne-baba eğitiminin yetersiz olduğundan yakınan Uysal, ‘Annelik Babalık’ kurslarına ağırlık verilmesi gerektiğine işaret ederek, “Önce ebeveynleri eğitmeliyiz ki onlar da sağlıklı çocuk yetiştirebilsin” diye konuştu. Seminerde engelli çocuğu bulunan aileler sorular sorarak yaşadıkları sıkıntıları konunun uzmanına iletme imkanı buldular. Uysal da engelli ailelerinin iyi bir eğitimle çocuklarını en iyi şekilde yetiştirebileceklerini vurguladı.