Kurtlar Vadisi Filistin

Kurtlar Vadisi Pusu'nun yapımcısı Pana Film, Türkiye ile İsrail arasında diplomatik gerilime neden olan görüntülere yeni bir film projesi ile karşılık vermeye hazırlanıyor.

Kurtlar Vadisi Filistin
  Fenomen dizi Kurtlar vadisi Pusu ' da yer alan bir sahneyi hazmedeyince , dizi ve Pana Film ' i baskı altına almak amacıyla diplomatik kü ; stahlığa varan hareketlerle Tü ; rkiye ' yi aşağılamaya kalkan İsrail ' e tepki ç ; ığ gibi bü ; yü ; dü ; . Pana Film ' in , ' Şikayet etme , vahşeti durdur ' ç ; ağrısı yaptığı ve ' Kurtlar Vadisi , doğruları sö ; ylemeye ve yanlışları teşhir etmeye devam edecektir ' denilen aç ; ıklamasını takiben bugü ; n ö ; nce Dışişleri Bakanlığı , sonra Başbakan Erdoğan , MHP ve ç ; ok sayıda diplomat İsrail ' e karşı ç ; ok sert tepki gö ; sterdi .

Bu arada Kurtlar Vadisi Pusu senaristlerinden Bahadır Ö ; zdener , televizyonların haber programlarına katılarak canlı yayınlarda İsrail ' in gö ; sterdiği tepkiye karşılık ' Şimdi de emperyalist terö ; rü ; anlatacağız ' diyerek , yeni bir hazırlığın mesajını da verdi . Ö ; zdener , ' Radikal İslam terö ; rü ; nü ; işlemeye devam ediyoruz . Biz hiç ; bir terö ; rü ; birbirinden ayırmıyoruz . 1 , 5-2 dakikaya hassasiyet gö ; steriyorlar . Mü ; saade edin , biz de sinemacılar olarak onları ( İsrail ' i ) zor duruma dü ; şü ; relim . 1 , 5 saatlik Filistin ' i anlatalım , bakalım ne tepki verecekler ' dedi .

BAHADIR Ö ; ZDENER CANLI GASTE ' DE

Kurtlar Vadisi ' nin senaristlerinden Bahadır Ö ; zdener , dizi ve İsrail ' in hazmedemediği sahneler hakkında Canlı Gaste ' de Can Dü ; ndar ' a konuştu :

' Dizinin hikayesi iç ; erisinde Amerikan-İsrail ilişkilerinin gergin olduğunu , Tü ; rkiye ' nin bunun mağdur taraflarından biri olduğunu anlatmaya , Amerikan-İsrail menfaatlerinin bu sefer uyuşmadığını ve bu nedenle Tü ; rkiye ' nin ç ; atışma alanı iç ; erisine girdiğini , Tü ; rkiye ' de bazı gerç ; ekleşen terö ; r olaylarının arkasında Amerika ve İsrail olduğunu anlatmaya ç ; alışıyorduk . Polat Alemdar ' ın en yakın adamlarından Memati ' nin oğlu Ali Memati bu nedenle kaç ; ırıldı . Ve sü ; rpriz bir şekilde İsrailli kişiler tarafından alıkonulduğu ö ; ğrenilince Polat buraya baskın yaparak ç ; ocuğu ele geç ; irdi . Sahnenin ö ; zeti budur .

Bö ; yle bir tepki yaratacağını bekliyor muydunuz?

Tabii bekliyorduk , bir tepki yaratsın diye yapmadık , ama İsrail ' in kendi krizlerini iyi yö ; nettiğini ve bu tip şeylere asla kayıtsız kalmadığını ç ; ok iyi biliyorduk . Kurtlar Vadisi Irak filminden sonra İsrail ' den ve dü ; nyanın ç ; eşitli yerlerinden ç ; eşitli tepkiler yö ; nelmişti . Bunların birincisi Kurtlar Vadisi Irak filminde bir doktorun organ kaç ; akç ; ılığı yaptığı ve bu doktorun Yahudi olduğu iç ; in bö ; yle bir şey yapmadığıydı . Bunun yalan olduğu ifade edilmişti ve ç ; ok ağır şekilde suç ; lanmıştık . 3-4 ay ö ; nce İsrail ' de bü ; yü ; k bir operasyon dü ; zenlendi ve bu tip olayların gerç ; ekleştiği doğrulandı .

Şimdi dö ; nü ; p baktığınızda biraz dozu fazla kaç ; ırmışız yoksa az bile yazmışız keşke daha fazla yazsaydık mı diyorsunuz?

Az bile yapmışız keşke daha fazla yapsaydık . Ç ; ü ; nkü ; İsrail yö ; netimi tuhaf bir anlayışa sahip . Kurtlar Vadisi ç ; ok seyredilen , ö ; zellikle Ortadoğu ' da ç ; ok etkin bir dizi . Kurtlar Vadisi ' nin puslu atmosferinde İsrailliler yer almak istemiyorlarsa ellerini kanlı işlerden ç ; ekmeliler . Dolayısıyla dizinin konsepti iç ; erisinde değil İsrail ' in yaptıklarını anlatmak . Ama , sahneleri gö ; rü ; nce az bile yapmışız diyorum ve diyoruz . Bundan daha fazlasını yapmak iç ; in ne yapabiliriz onu kendi aramızda ç ; alışıyoruz . Ç ; ü ; nkü ; Gazze ' de yaşanan bir insalık dramıdır ve bunu bir şekilde uluslararası kamuoyuna daha ç ; arpıcı bir şekilde getirmek iç ; in Kurtlar Vadisi Filistin projesi hazırlıyoruz . Bakalım o zaman ne tepkiler alacağız ç ; ü ; nkü ; bu 1 , 5-2 dakikalık bir sahne ama bu 1 , 5 saatlik bir film olacak . Anlatacağımız konular ç ; ok ç ; arpıcı ve gerç ; ekler olacak , bakalım o zaman ne tepki gö ; sterecekler .

Yazdığınız dizide bir metin , uluslararası diplomatik bir krize , fırtınaya neden olabiliyor . Bunun sorumluluğunu hissediyor musunuz?

Tü ; rkiye ' nin bü ; tü ; n meseleleri bizi nasıl ilgilendiriyorsa tabi ki bu da bizi ilgilendiriyor . Ama Tü ; rkiye artık kabuğundan ç ; ıkmak durumunda . Burada bir dizi yazıyoruz , bizim insanımız bunu seyrediyor , dü ; nyanın her yerinde 200 milyonu aşkın insan diziyi Tü ; rkiye ' dekilerle aynı duygularla seyrediyor . 10 sene ö ; nce bunu kimse hayal edemezdi . Biz ü ; lke olarak gü ; cü ; mü ; zü ; n farkına vardığımız zaman diplomasinin ayakları değişecektir . Sanıyorum daha yü ; ksek koltukta biz oturuyor olacağız . ' Yazete


İşte Bahadır Ö ; zdener ' in aç ; ıklaması ;


Kurtlar Vadisi Pusu 76 . Bö ; lü ; m Fragman İç ; in Tıklayınız