Türk tasarımcı imzalı yeni Focus

Türk tasarımcı Murat Güler tarafından tasarlanan Ford'un ilk global modeli yeni Focus, sedan ve hatchback versiyonlarıyla gün ışığına çıktı.

Türk tasarımcı imzalı yeni Focus
  Bugü ; n kapılarını aç ; an Detroit fuarında sergilenen yeni Focus 2011 yılı başında Tü ; rkiye ' de satışa sunulacak . Yeni Focus ' la ilgili olarak gö ; rü ; ştü ; ğü ; mü ; z Murat Gü ; ler şunları sö ; yledi : ' Bu model 2004 yılında Avrupa iç ; in tasarladığım ikinci jenerasyon Focus ' un ilk global versiyonu olacak . Daha ö ; nce Avrupa ve Amerika iç ; in farklı tasarlanan Focus , 3 ' ü ; ncü ; jenarasyonuyla birlikte tü ; m dü ; nyada aynı tasarıma ve ö ; zelliklere sahip olacak . Yeni modelin dış tasarımını tamamen ben geliştirdim . Detroit Fuarı ' yla birlikte vitrine ç ; ıkacak . '

2010 yılı sonunda Avrupa ve Amerika ' da ü ; retimine başlanacak yeni Focus , daha sonra kademeli olarak Asya , Afrika ve Gü ; ney Amerika ' da da ü ; retilecek . Aracın sedan ve hatcback versiyonlarının global satışı 2011 yılında başlayacak . Yeni Focus ' un elektrikli versiyonunun ise 2011 yılında Michigan fabrikasında ü ; retilmesi planlanıyor .