2009'un en güzel otomobili o oldu

Spider, 2009 yılının en güzel otomobili Alfa Romeo 8C seçildi.

2009'un en güzel otomobili o oldu
  24 uluslararası yayın kuruluşundan TV , dergi ve internet mecralarından gazetecilerin yer aldığı Top Gear jü ; risinin takdirini kazanarak ö ; dü ; llendirilen Alfa Romeo 8C Spider , tü ; m dü ; nya pazarları iç ; in sadece 500 adet ü ; retilmesi ve kısa sü ; rede tamamının satılmış olmasıyla da ö ; n plana ç ; ıkıyor .

Sadece 500 adet ü ; retilen ve kısa sü ; rede tamamı satılan ü ; stü ; aç ; ık sü ; per spor otomobili Alfa 8C Spider , Top Gear tarafından ' 2009 Yılının En Gü ; zel Otomobili ' seç ; ildi .

Yine sadece 500 adet ü ; retilen Alfa 8C Competizione ' nin elektrohidrolik kumaş tavanlı versiyonu olarak dikkat ç ; eken Alfa 8C Spider , kaslı ve atletik gö ; vde yapısının yanı sıra modern Alfa Romeo tasarım anlayışının en gö ; z alıcı unsurlarını taşıyor .

Alfa Romeo 8C Spider , 24 uluslararası yayın kuruluşundan TV , dergi ve internet mecralarından gazetecilerin yer aldığı Top Gear jü ; risinin takdirini kazanırken , aynı zamanda mü ; kemmel bir spor otomobilolarak tanımlandı .

Gö ; sterişli kaputunun altında 450 HP gü ; ç ; ü ; reten 4 . 7 litre hacimli ve 8 silindirli motorun yer aldığı Alfa Romeo 8C Spider , 6 ileri vitesli sıralı şanzımanla kombine ediliyor .

1950 ' li yılların Formula 1 araç ; larında olduğu gibi motorun ö ; nde ; şanzıman , diferansiyel ve hidrolik kavramaların arka aksa konumlandırıldığı Alfa Romeo 8C Spider ' da ö ; n tekerleklerde 380 mm , arka tekerleklerde ise 360 mm ' lik Brembo karbon fiber fren diskleri yer alıyor . 20 inç ; lik alaşım jantlar ise ö ; nde 245/35 ; arka tekerleklerde ise 285/35 ebatlarında lastiklere ev sahipliği yapıyor .