Twitter kullanıcılarına Ford'tan sürpriz

ABD'nin ünlü otomobil üreticisi Ford, Twitter kullanıcılarına özel olarak bir sistem geliştirdi.

  Ford Başkanı ve CEO ' su Allan Mulally fuardaki aç ; ılış konuşmasında sü ; rü ; cü ; lerini ses tanıma teknolojisi ile tanıyacak sistemi de anlattı .

Ford ' un yeni teknolojisi sayesinde sü ; rü ; cü ; ler cep telefonlarına gelen mesajları okuyabilecek , telefonla konuşabilecek , internetten mü ; zik indirebilecek ve yol haritalarını rahatç ; a izleyebilecekler .

DİREKSYON BAŞINDA TWITTER


Tü ; m bu ö ; zelliklerin yanı sıra belki de en ö ; nemli ve ilginç ; olan yenilik ise sü ; rü ; cü ; lerin , direksyon başındayken ü ; nlü ; sosyal paylaşım sitesi twitter hesaplarına gelen mesajları anında ö ; nlerindeki panelde gö ; rebilecek olmaları .

Kazaların pek ç ; oğunun sü ; rü ; cü ; lerin direksiyon başında ö ; zellikle cep telefonu ile konuşurken ve mesajlaşırken yaşandığına dikkat ç ; eken Ford Başkanı , otomobilin ö ; n paneline yerleştirilen ekran ve ileride ç ; ıkacak modellerde uygulanacak ses tanıma teknolojisi sayesinde ' iletişim ' kaynaklı kazaların ö ; nü ; ne geç ; meyi amaç ; ladıklarını sö ; yledi .

3G ALTYAPISINI KULLANACAK


Ford ' un Microsoft ile ortak geliştirdiği projede 3G teknolojisi ile internete bağlanan sü ; rü ; cü ; direksiyonda iken panel ü ; zerinden cep telefonu ile yapabileceği tü ; m konuşma , arama , mesaj atma gibi işlemleri yapabilecek .