Türkiye'yi istemeyen ülkeler!

Türkiye’nin üyeliğine soğuk bakan sekiz AB ülkesinin bulunduğu bildirildi.

Türkiye'yi istemeyen ülkeler!
 

Tü ; rkiye ' nin AB ü ; yeliğine karşı olan ü ; lkeler , Almanya , Fransa , Danimarka , Avusturya , Yunanistan , Kıbrıs Rum Kesimi , Lü ; ksemburg ve Hollanda olarak sıralanıyor . AB Haber ' e gö ; re , Fransa Dışişleri Bakanı Bernard Kouchner ' in geç ; tiğimiz hafta sonu AB Dışişleri Bakanları gayri resmi toplantısının dü ; zenlendiği , Stockholm ' da ' Tü ; rkiye ' nin AB ü ; yeliğine başka ü ; lkeler de karşı ' şeklindeki aç ; ıklaması son gü ; nlerde Fransız yetkililer tarafından sıkç ; a dile getiriliyor .

Fransa ' nın Avrupa İşleri Bakanı Pierre Lelouche de , aynı yö ; ndeki bir aç ; ıklamayı geç ; tiğimiz gü ; nlerde Fransa ' daki basın yayın organlarına yapmıştı . AB Haber , Fransız yetkililerinin , adlarını vermekten kaç ; ındığı Tü ; rkiye ' nin AB ü ; yeliğine karşı olan birlik ü ; lkelerinin hangileri olduğunu AB koridorlarında araştırdı . AB Haber haberinde Tü ; rkiye ' nin AB ü ; yeliğine karşı olan ü ; lkeler , Almanya , Fransa , Danimarka , Avusturya , Yunanistan , Kıbrıs Rum Kesimi , Lü ; ksemburg ve Hollanda olarak sıralandı .

Sosyal Demokratların , Tü ; rkiye ' nin AB ü ; yeliğini desteklese de fazla sesleri ç ; ıkmadığı Almanya ' nın Tü ; rkiye politikasında belirleyici olanın , Tü ; rkiye iç ; in &ldquo ; imtiyazlı ortaklık&rdquo ; tan yana olan Başbakan Angela Merkel ' in anlayışı olduğu gö ; zleniyor .

Hollanda ' nın da ö ; nceki yıllarda Tü ; rkiye ' nin AB ü ; yeliğine sıcak yaklaşırken son birkaç ; yıldır Tü ; rkiye ' nin AB ü ; yeliğine sessiz ( kapalı kapılar ardında ) muhalefet ettiği ancak Hollanda ve Lü ; ksemburg ' un , seslerini diğer ü ; lkeler gibi ç ; ıkartmadığına dikkat ç ; ekiliyor .

&ldquo ; YUNANİSTAN VE RUM KESİMİ AÇ ; IKÇ ; A YALAN SÖ ; YLÜ ; YOR&rdquo ;

AB Haber , Tü ; rkiye ' nin AB ü ; yeliğine karşı ç ; ıkan Yunanistan ve Kıbrıs Rum Kesimi ise sü ; rekli &ldquo ; Tü ; rkiye ' nin AB ü ; yeliğini destekliyoruz&rdquo ; diye kamuoyu ö ; nü ; nde aç ; ıkç ; a &ldquo ; yalan&rdquo ; sö ; ylediklerini belirterek &ldquo ; Bu iki ü ; lke Tü ; rkiye ' nin AB yolunu tıkamak isteyen birlik iç ; indeki tü ; m ü ; lke ve ç ; evrelerle işbirliği yapıyorlar . Doğrudan Tü ; rkiye ' yi hedef almadıklarını gö ; stermek iç ; in de ' Tü ; rkiye ' nin AB ü ; yeliğini destekliyoruz ' diye Ankara ' ya mesaj gö ; nderiyorlar . &rdquo ;
Bu arada , AB Haber ' e konuşan bir AB gö ; zlemcisi , şu değerlendirmesini yaptı : ' Yunanistan Tü ; rkiye ' nin AB ü ; yeliği yolunu , 1980 yıllarının başında birliğe ü ; ye olması sonrası 2000 yıllara kadar tıkadı , bir anlamda misyonunu tamamladı . Şimdi o misyonu Kıbrıs Rum Yö ; netimi ve ( Fransa Cumhurbaşkanı ) Sarkozy gibi yö ; neticiler devralmış durumda . Amaç ; Tü ; rkiye ' yi AB dışında tutmak . Yunanistan ve Rumlar devlet politikası olarak ' Tü ; rkiye ' nin AB ü ; yeliğini destekliyoruz ' aç ; ıklamaları , AB ' de kapalı kapılar ardında Tü ; rkiye konusunda izledikleri politikalar tamamen zıt . &rdquo ;