Bürokrasi'de Unakıtan temizliği

Maliye eski Bakanı Kemal Unakıtan, son kabine değişikliğinin ardından bakanlık koltuğunu kaybedince, bürokraside de 'Unakıtan temizliği' başladı. Unakıtan’ın bakanlığı sırasında terfi eden ya da bürokrasinin önemli noktalarında görev alan akrabaları da teker teker görevlerinden alınıyor.

Bürokrasi'de Unakıtan temizliği
 

Unakıtan ' ın kayınbiraderinden sonra dü ; nü ; rü ; de aynı akıbete uğradı . Unakıtan ' ın kü ; ç ; ü ; k kızı Fatma Unakıtan ' ı gelin aldıktan hemen sonra Mersin Gü ; mrü ; k Mü ; dü ; rlü ; ğü ; gö ; revinden bir anda Gü ; mrü ; k Mü ; steşarlığı Gü ; mrü ; kler Kontrol Genel Mü ; dü ; r Yardımcılığı ' na terfi ettirilen Doğan Kanmaz , bu gö ; revinden alınarak kurumda memur yapıldı . Bir sü ; re ö ; nce de Unakıtan ' ın kayınbiraderi , Ahsen Hanım ' ın erkek kardeşi Cihanser Erel de , Sağlık Bakanlığı Mü ; steşar Yardımcılığı ' ndan alınarak mü ; şavir kadrosuna atanmıştı .

GÜ ; L VE ERDOĞAN ' IN İMZASIYLA . . .
Sü ; rpriz şekilde terfi eden Doğan Kanmaz , yine sü ; rpriz şekilde gö ; revden alındı . Kanmaz ' ın ' başka bir gö ; reve atanmak ü ; zere ' gö ; revden alınmasına ilişkin 2009/10997 sayılı kararnamede Bakan Hayati Yazıcı , Başbakan Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gü ; l ' ü ; n imzaları yeraldı . Gü ; mrü ; kler Kontrol Genel Mü ; dü ; r Yardımcılığı ' ndan alınan Kanmaz , bir sü ; re sonra Gü ; mrü ; k Muhafaza Genel Mü ; dü ; rlü ; ğü ; kadrosunda ' uzman memur ' olarak gö ; revlendirildi .

Kemal Unakıtan ' ın ise kabine değişikliğinin ardından halen ç ; alışmalarını aile şirketi AB Gıda A . Ş . de sü ; rdü ; rdü ; ğü ; ö ; ğrenildi .