Memur zamları yüzde 8 olarak belirlendi

Hükümet ve memur sendikaları arasında sonuçsuz kalan görüşmeler sonrası devreye giren Uzlaştırma Kurulu önerisini yaptı.

Memur zamları yüzde 8 olarak belirlendi
 

Memur-Sen ve Tü ; rkiye Kamu-Sen ' in toplu gö ; rü ; şmelerin uyuşmazlıkla sonuç ; lanmasının ardından Uzlaştırma Kuruluna başvuruları sonuç ; landırıldı .
Uzlaştırma Kurulu ve Yargıtay 9 . Hukuk Dairesi Başkanı Mustafa Kılıç ; oğlu , Ç ; alışma ve Sosyal Gü ; venlik Bakanlığında yaptığı aç ; ıklamada , memur maaşlarına gelecek yılın ilk altı ayında yü ; zde 4 , ikinci altı ayında yü ; zde 4 zam yapılması yö ; nü ; nde karara varıldığını bildirdi .
Kılıç ; oğlu , enflasyonun bu oranların ü ; zerinde gerç ; ekleşmesi halinde farkın maaşlara yansıtılması kararı verdiklerini kaydetti .

' ' BİZ BU UYUŞMAZLIĞI BU ORANLARLA ( YÜ ; ZDE 4 ARTI 4 ) Ç ; Ö ; ZÜ ; MLEMEYE Ç ; ALIŞTIK ' '
Uzlaştırma Kurulu ve Yargıtay 9 . Hukuk Dairesi Başkanı Mustafa Kılıç ; oğlu , memur maaşlarına gelecek yıl yapılacak zam oranına ilişkin kararla ilgili , ' ' Uyuşmazlık tutanağında ilk 6 ay iç ; in yü ; zde 2 . 5 , ikinci 6 ay iç ; in yü ; zde 2 . 5 zam ö ; nerilmişti . Konfederasyonlarca farklı tekliflerde bulunulmuştur . Biz bu uyuşmazlığı bu oranlarla ( yü ; zde 4 artı 4 ) ç ; ö ; zü ; mlemeye ç ; alıştık ' ' dedi . Kılıç ; oğlu , Ç ; alışma ve Sosyal Gü ; venlik Bakanlığında yaptığı aç ; ıklamada , anayasal , yasal ve mali gerekç ; elerle 4688 Sayılı Kamu Gö ; revlileri Sendikaları Kanunu ' nun 35 . maddesi gereğince 2010 yılında memur maaşlarına yapılacak zamma ilişkin ç ; alışmayı tamamladıklarını sö ; yledi . Ç ; alışmaya gö ; re , memur maaşlarının birinci 6 ayında yü ; zde 4 , ikinci 6 ayında yü ; zde 4 artırılması gerektiği kararını aldıklarını bildiren Kılıç ; oğlu , bu artışların enflasyon artışının altında kalması halinde aradaki farkın maaşlara yansıtılmasına oy birliği ile karar verdiklerini belirtti . Bu doğrultuda memur maaşlarına yü ; zde 8 ' lik bir artış ö ; nerdiklerini dile getiren Kılıç ; oğlu , ' ' Uyuşmazlık tutanağında ilk 6 ay iç ; in yü ; zde 2 . 5 , ikinci 6 ay iç ; in yü ; zde 2 . 5 zam ö ; nerilmişti . Konfederasyonlarca farklı tekliflerde bulunulmuştur . Biz bu uyuşmazlığı bu oranlarla ç ; ö ; zü ; mlemeye ç ; alıştık ' ' diye konuştu .

SON KARARI BAKANLAR KURULU VERECEK
Kılıç ; oğlu , bir basın mensubunun ' ' Uzlaştırma Kurulu kararlarına bugü ; ne kadar uyulmamasını nasıl değerlendirdiklerini ' ' sorması ü ; zerine , ' ' Bu konuda , AB-Tü ; rkiye Karma İstişare Komitesi ' nin Paris ' te 18-19 Kasım 2008 tarihinde yapılan 25 . toplantısının 24 . maddesinde ' Uzlaştırma Kurulunun kararları taraflarca mutabakat metni olarak kabul edilmelidir ' şeklinde bir tavsiyesi var . Biz de kararlarımızın kesin olmasını ö ; nerdik ' ' yanıtını verdi .
Uzlaştırma Kurulu kararının bağlayıcılığı bulunmuyor . Uzlaştırma Kurulunun kararının ardından Kamu İşveren Kurulu ve memur konfederasyonları kararı değerlendirmek ü ; zere tekrar bir araya gelecek .
Bu toplantıda alınacak karar Bakanlar Kuruluna iletilecek . Memur maaşlarına gelecek yıl yapılacak zam konusundaki son kararı Bakanlar Kurulu verecek .