'Yargı reformu Türkiye'nin gücüne güç katacak'

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Avrupa Birliği sürecinde, demokratik standartları yükseltecek, yargı bağımsızlığını güçlendirecek, yargı hizmetinin kaliteli ve etkin şekilde sunulmasını sağlayacak reformların kararlılıkla ve ilgili tüm tarafların aktif katılımıyla hayata geçirilmesinin büyük önem taşıdığını vurguladı.

'Yargı reformu Türkiye'nin gücüne güç katacak'
 

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi ' nden yapılan aç ; ıklamaya gö ; re , Gü ; l , 2009-2010 Adli Yılının başlaması dolayısıyla mesaj yayımladı .
Gü ; l , mesajında , Anayasa ' nın 2 . maddesinde Cumhuriyet ' in nitelikleri arasında sayılan hukuk devleti ilkesinin , ç ; ağdaş devlet olmanın en ö ; nemli şartları arasında yer aldığını ifade etti .
' ' Demokrasinin , temel hak ve ö ; zgü ; rlü ; klerin teminatı olan hukuk devletinde , hukukun ü ; stü ; nlü ; ğü ; nü ; n sağlanmasının ve adaletli bir dü ; zenin gerç ; ekleşmesinin asıl olduğunu ' ' belirten Gü ; l , şunları kaydetti : ' ' Kuvvetler ayrılığı ilkesinin benimsendiği , demokratik , laik , sosyal bir hukuk devleti olan Tü ; rkiye Cumhuriyeti , geç ; mişten gü ; nü ; mü ; ze , hukukun ü ; stü ; nlü ; ğü ; nü ; bü ; tü ; n alanlara yayma ve derinleştirme konusunda memnuniyet verici bir performans gö ; stermiştir . Bu bağlamda hukuk sistemimizin evrensel dü ; zeyi giderek yü ; kselmektedir .

Bununla birlikte ç ; ağdaş dü ; nyadaki konumumuzu sağlamlaştırmak amacıyla hukuk alanında sü ; rdü ; rü ; lecek reformlarla ü ; lkemizde hukukun ü ; stü ; nlü ; ğü ; nü ; n daha da gü ; ç ; lendirilerek hakim kılınmasının ö ; nemi bü ; yü ; ktü ; r . Avrupa Birliği sü ; recinde , demokratik standartları yü ; kseltecek , yargı bağımsızlığını gü ; ç ; lendirecek , yargı hizmetinin kaliteli ve etkin şekilde sunulmasını sağlayacak reformların kararlılıkla ve ilgili tü ; m tarafların aktif katılımıyla hayata geç ; irilmesi bü ; yü ; k ö ; nem taşımaktadır .

Evrensel normlar ve değerler ışığında ç ; ağdaş bir hukuk sistemine sahip olması , Tü ; rkiye ' nin gü ; cü ; ne gü ; ç ; katacak , uluslararası platformdaki saygınlığını artıracaktır .
Hukuk sistemimizin geliştirilmesi ile demokrasi ve insan hakları alanlarındaki standartlarımızın daha ileriye taşınmasını amaç ; layan ç ; alışmalarda Tü ; rk yargısının yol gö ; sterici katkılarını her seviyede sü ; rdü ; receğine inanıyorum .
2009-2010 Adli Yılında , adaletin tevzi iç ; in ü ; lkenin her kö ; şesinde fedakarca gö ; rev yapan yargı ç ; alışanlarına başarılar diliyor , selam ve sevgilerimi iletiyorum . ' '