TOKİ İstanbul'da yeni bir kent daha kuruyor

Toplu Konut İdaresi (TOKİ), İstanbul'da yeni bir kent daha kurmaya hazırlanıyor.

TOKİ İstanbul'da yeni bir kent daha kuruyor
 

TOKİ ' nin Kayabaşı ' nda yaptırdığı konutlar her kesime hitap ederken , yoksullar iç ; in yaptırılan evlerin fiyatları 28 bin liradan başlıyor ve 180 aylık vadelerle satışa sunuluyor .

TOKİ ' nin İstanbul Kayabaşı ' nda yaptırdığı yeni yerleşim alanı tam 65 bir kişiye sıcak bir yuva olacak . Yeni yerleşim alanında 507 konut yoksullara ayrıldı . 47 metrekarelik konutlar 1 artı 1 olarak inşaa edilirken , toplam değeri 28 bin lira olacak . Ö ; demeler da , 280 ay vadeli 100 liralık taksitlerle yapılacak . Bu evlere başvuru iç ; in 3 yıldır İstanbul ' da oturma , 30 yaşının ü ; zerinde bulunma ve sosyal gü ; vencesi olmama gibi şartlar aranıyor .

Kayabaşı evleri bir ç ; ok yeniliği de beraberinde getirirken , en bü ; yü ; k yenilikse ç ; evreci teknolojiler kullanılacak olması . Yeni yerleşim alanına ulaşım iç ; in bağlantı yolları da yapılmaya başlayacak . Konutlara başvurular Halkalı ' da bulunan tanıtım ofisinde yapılırken , Kayabaşı konutlarına talep yoğun olunca başvuru kuyruğu yaşanıyor .

Ayrıca Kayabaşı konutlarının yanında yapılan tanıtım dairelerinde vatandaşlar evleri inceleme şansına sahip oluyor . Tanıtım konutunu gezen vatandaşlar , evleri ç ; ok beğendiklerini ifade etti .
Yoksullara yapılanan 28 bin liralık evler dışında alt gelir grubuna da ç ; eşitli alternatifler dü ; şü ; nü ; lmü ; ş , 66 metrekareden 87 metrekare bü ; yü ; klü ; ğe kadar evler bulunuyor . Alt gelir grubuna yö ; nelik evlerde fiyatlar 49 bin lirayla 80 bin lira arasında değişiyor . Ayrıca kimi evlerde 180 aya kadar vade seç ; eneği sunuluyor . En bü ; yü ; k evse C tipi adı verilen ü ; st gelir grubuna hitap eden konutlar . 125 bin lira olan bu konutlar 120 ay taksitle satılacak . Ekim ayında ç ; ekilecek kuralarla ev sahipleri belli olacak .