MOSSAD kaçırttı!

Atlas Okyanusu’nda geçen ay esrarengiz bir şekilde kaybolduktan sonra korsanların kaçırdığı açıklanan Arctic Sea gemisinin Rusya’dan çalınan füzeleri İran’a taşıdığı ortaya çıktı. İngiliz basını İsrail istihbaratı MOSSAD’ın başından beri gemiyi izlediğini ve Rus mafyasına kaçırttığını yazdı.

MOSSAD kaçırttı!
 

Malta bandıralı yü ; k gemisi ' Arctic Sea ' , 24 Temmuz ' da İsveç ; aç ; ıklarındayken kaybolmuş , gemiyi kaç ; ıran korsanlar yaklaşık 25 gü ; n sonra Batı Afrika aç ; ıklarında ele geç ; irilmişti . Ancak gemiyle ilgili soru işaretleri bir tü ; rlü ; ortadan kalkmadı . Gemi resmi kayıtlara gö ; re , Rusya ' nın Kaliningrad bö ; lgesinde onarımdan geç ; tikten sonra , bir Finlandiya limanından 1 milyon 300 bin dolar değerinde kereste yü ; kleyerek Cezayir ' e doğru yola ç ; ıkmıştı . 98 metre boyundaki geminin 3 Ağustos ' ta Cezayir ' e ulaşması bekleniyordu . Ancak geminin kaç ; ırıldığının duyurulmasının ardından Rus yetkililer ç ; elişkili aç ; ıklamalar yapmaya başladı . Korsanların fidye talebinde bulunmamış olması da şü ; pheleri artırdı . Geminin 17 Ağustos ' ta dü ; zenlenen operasyonla kurtarılmasının ardından Rus yetkililer medyaya kasten yanlış bilgi verildiğini ö ; ne sü ; rmü ; ştü ; .

MOSSAD TEŞVİK ETTİ

Ancak dü ; n İngiliz gazetesi Sunday Times ' ın Rus ve İsrailli yetkililere dayanarak verdiği bir haber , bu sır perdesinin arkasında MOSSAD ' ın olduğunu ortaya ç ; ıkardı . Habere gö ; re , bir kaç ; akç ; ılık ç ; etesi , emekli Rus askerlerin yardımıyla Rus ordusunun depolarından S-300 fü ; zeleri ç ; aldı . Bu fü ; zeler İran ' a gö ; nderilmek ü ; zere Kaliningrad ' a yanaşan gemiye yü ; klendi . Durumu ö ; ğrenen MOSSAD harekete geç ; erek Rus yetkilileri uyardı . Ancak Moskova fazla dikkat ç ; ekeceği ve ' cephanelerine bile sahip ç ; ıkamayan bir ü ; lke ' durumuna dü ; şeceği iç ; in gemiye operasyon dü ; zenleyemedi . Bunun ü ; zerine MOSSAD yine devreye girdi ve kü ; ç ; ü ; k bir Rus mafya grubunu &ldquo ; gemi ç ; ok değerli bir yü ; k taşıyor&rdquo ; diyerek gemiye saldırmaya teşvik etti . Dö ; rt Estonyalı , iki Rus ve iki de Litvanyalıdan oluşan kü ; ç ; ü ; k ç ; ete , İsveç ; aç ; ıklarında botlarla yanaşarak gemiyi ele geç ; irdi .

KRİTİK TOPLANTI

Bu durum Rusya ' ya operasyon dü ; zenlemesi iç ; in gerekli bahaneyi yarattı ve gemi bir sü ; re sonra Batı Afrika aç ; ıklarında bulundu . Sekiz korsanın yanısıra gemi mü ; rettebatı da gö ; zaltına alındı . Gazeteye konuşan bir Rus askeri kaynak &ldquo ; Resmi aç ; ıklamalar ç ; ok komikti ve Rusya ' nın gö ; rü ; nü ; şü ; kurtarma ç ; abasıydı . Soruşturmada gö ; rev alan herkes MOSSAD ' ın bu işe karıştığını biliyor&rdquo ; dedi .

Sunday Times , gemi kurtarıldıktan sonra İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres ' in apar topar Moskova ' ya gittiğine ve Rus lider Dimitry Medvedev ile dö ; rt saat başbaşa gö ; rü ; ştü ; ğü ; ne de dikkat ç ; ekti .

İDDİAYI ORTAYA ATAN GAZETECİ İSTANBUL ' A KAÇ ; TI

Artic Sea ' nin gizli bir yü ; k taşıyor olabileceği iddiasını ilk ortaya ortaya atan Rus gazeteci Mihail Boytenko olmuştu . Sovfracht adlı sitenin editö ; rü ; olan Boytenko , geç ; en hafta &ldquo ; Geminin , suç ; amaç ; lı olmayan ancak gizli nitelikte bir yü ; k taşıdığını dü ; şü ; nü ; yorum . Bu yü ; kü ; n , bir başkası nın eline geç ; mesini istemeyen ü ; ç ; ü ; ncü ; bir taraf , bu ç ; ok karmaşık operasyonu hazırladı&rdquo ; diye yazmıştı . Rus gazeteci bu haber ü ; zerine tehdit telefon almış ve İstanbul ' a kaç ; mak zorunda kalmıştı .