'Bal gibi Kürt açılımı'

3 Hilal 3 Makam Değişim Hareketi lideri ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan adayı Ahmet Reyiz Yılmaz, demokratik açılımı eleştirdi.

'Bal gibi Kürt açılımı'
 

Yazılı aç ; ıklama yapan Yılmaz , hü ; kü ; mete tepki gö ; sterdi . Ahmet Reyiz Yılmaz , hü ; kü ; metin yanlış yolda olduğunu ö ; ne sü ; rerek , demokratik aç ; ılıma tepki gö ; sterirken , ' Bal gibide Kü ; rt aç ; ılımı işte , hem de bö ; lü ; cü ; Kü ; rt aç ; ılımı . Siz bunu dediğiniz halde şimdi eğip bü ; kerek şaşırtmaya ç ; alışıyorsunuz . Gittiğiniz yol yanlıştır .

Cesaret verdiğiniz unsurların da geleceğini sıkıntıya sokan bir sü ; rece hizmet ediyorsunuz . Tarih bu tü ; r kalkışmaların neticesini aç ; ık şekilde kaydetmiştir . Olan sizden cesaret alarak bu yolda bö ; lü ; cü ; faaliyetlerini genişletenlere olur . Bu ü ; lkede vatandaş sizden aç ; ılım değil iş , aş ve gü ; venli bir gelecek bekliyor . Enerjinizi yanlış yerlerde kullanarak milletin enerji dinamizmini zayıflatıyorsunuz ' dedi .

Tü ; rkiye ' de , Doğu ' sundan Batı ' sına milletin terö ; riste karşı tavrının belli olduğunun altını ç ; izen Yılmaz , ' Aç ; ılım adı altında terö ; rist ile milleti aynı potaya koymaktasınız . Bu doğuda yaşayan insanımıza saygısızlık ve de onların devletine milletine olan dü ; şkü ; nlü ; ğü ; ne hakarettir . Bu tavrınızın cevabını Doğu ' suyla Batı ' sıyla bu millet en kısa sü ; rede verecektir . Bu millet tek millet tek bayraktır . Milletin adı da bellidir , dili de bellidir .

Bundan ö ; teye bir şey aramak fitne ve fesada yol aç ; maktır . Vahdet-i vü ; cuda saygı duymamaktır ' aç ; ıklamasında bulundu .