Arabulucudan tehdit

Münevver Karabulut'un öldürülmesiyle ilgili Karabulut ailesi ve katil zanlısı Cem Garipoğlu'nun ailesi arasında arabuluculuk yaptığı öne sürülen Cemil Baran, Cem Garipoğlu'nun yakalanmaması için büyük bir tezgah kurulduğunu, ancak tezgahın başarısızlıkla sonuçlandığını iddia etti.

Arabulucudan tehdit
 

Vali Gü ; ler ' in Cem Garipoğlu ' nun nerede olduğu konusunda bilgisinin bulunduğunu ima eden Baran , Hayyam Garipoğlu ' nun yarına kadar kendisini tanıdığını sö ; ylememesi durumunda , kendisiyle gö ; rü ; şmü ; ş olduğu kayıtların bulunduğu kasetleri yarın basına vereceğini dile getirdi . Mü ; nevver ' in babası Sü ; reyya Karabulut ' un Garipoğlu ailesi tarafından aklının alındığını ileri sü ; ren Baran , yanında getirdiği kınayı Hayyam Garipoğlu ' na hediye etti .
Mü ; nevver cinayeti ile ilgili Hayyam Garipoğlu ve Sü ; reyya Karabulut arasındaki gö ; rü ; şmelerde aracılık yaptığını ö ; ne sü ; ren Cemil Baran , Beyoğlu ' nda bir basın aç ; ıklaması yaptı . Mü ; nevver ' in bir numaralı katil zanlısı olarak aranan Cem Garipoğlu ' nun Ermenistan ' da sahte kimlikle dolaştığını iddia eden Baran , ' Cem ' in yakalanmaması iç ; in Ermenistan ' da yanmış bir beden bulunacak ve bu cesedin Cem ' e ait olduğu sö ; ylenerek , cinayetin ü ; stü ; kapatılacaktı . Fakat emellerine ulaşamadılar ' diye konuştu . Cem ' in yakalanmaması iç ; in bü ; yü ; k oyun hazırlandığı iddialarını yineleyen Baran , ' Ö ; yle bü ; yü ; k bir zemin hazırlanmıştı ki , ta ki Mü ; nevver kızımızın kiloduna sperm bulaştırılacak kadar ortam hazırlanmıştı . Burada Tü ; rk Emniyeti ve Tü ; rk Silahlı Kuvvetleri ' ne ç ; ok teşekkü ; r ederim . Bunlar meyve veren ağaç ; gibidir . Aralarından ç ; ü ; rü ; k ç ; ıkabilir . Ancak kimsenin Tü ; rk Silahlı Kuvvetleri ' ne ve Tü ; rk emniyetine ç ; ü ; rü ; k deme hakkı yoktur ' ifadelerini kullandı .

İstanbul Valisi Muammer Gü ; ler ' in iki gü ; n ö ; nce ' Cem Karabulut iç ; in ç ; ember daraldı ' ifadesini hatırlatan Baran , Vali Gü ; ler ' in Cem ' in nerede olduğunu bildiğini ima etti . Cem Garipoğlu ' nun iç ; erisinde bulunduğumuz ayın 25 ' ine kalmadan teslim edileceğini iddia eden Baran , ' Bana bu bilgileri Ermenistan ' da gö ; rev yapmış emekli bir askeri ateşe sö ; yledi . Eğer yarına kadar Hayyam Garipoğlu beni tanıdığını sö ; ylemezse , Bü ; lent ağabeyimi de yanıma alarak bü ; tü ; n medyaya gö ; rü ; ntü ; leri ve benle konuşmuş olduğu telefon kayıtlarını yayınlayacağım . Eğer taraf olsaydım , zenginin tarafını tutar bana teklif edilen 150 bin Avro ' yu alır giderdim . Ama bunu yapmadım ' diye konuştu .

Gazetecilerin , ' Size para verildiği zaman niye olayı emniyete haber vermediniz? ' Sorusuna Baran , ' O zaman bir oyunun iç ; erisindeydim . Ben bu olayı belgeleyebilmek iç ; in bunu yaptım . Tü ; rkiye ' nin en bü ; yü ; k dolandırıcısı Hayyam Garipoğlu ' dur ' iddiasında bulundu . Baran , olayın netliğe kavuşmasının ardından Garipoğlu ailesinin birç ; ok ç ; alışanının tutuklananacağını ileri sü ; rdü ; .

Yanında bir de kına getiren Baran , Garipoğlu ailesinin Mü ; nevver Karabulut ' un babası Sü ; reyya Karabulut ' un aklını aldığını ifade ederek , kınayı Hayyam Garipoğlu ' na hediye etti .