09.09.09 çılgınlığı

Özel günlerini unutulmaz kılmak isteyen vatandaşlar, 9 Eylül 2009 tarihinde evlenmek ve çocuk sahibi olmak için nikâh daireleri ile doğumevlerine adeta akın ediyor.

 

Kapasiteleri dolan kurum yetkilileri , ' 09 ' talebiyle gelen vatandaşları geri ç ; evirdiklerini sö ; ylü ; yor .
Geç ; en yıl 08 . 08 . 2008 tarihinde hayatlarını birleştiren genç ; ler , bu yıl da 9 rakamının uğuruna inanarak evlendirme dairelerine koşuyor . Aynı gü ; n milyonlarca kişinin evlenmesi , hatta doğumların buna gö ; re yapılması planlanıyor . Bu ö ; zel tarihi kullanmak isteyen Tü ; rk genç ; leri de soluğu nikâ ; h dairelerinde alıyor . Gaziantep Şahinbey Belediyesi ' ne bağlı evlendirme dairesine şu ana kadar 40 ç ; iftin başvurduğunu bildiren yetkililer , gelen taleplerin hepsini kabul edemediklerini sö ; ylü ; yor .

Ankara , İzmir ve Antalya gibi diğer bü ; yü ; kşehirlerde de bu tarihe yoğun bir ilgi var . İstanbul Ü ; skü ; dar Evlendirme Dairesi , Ramazan ' ın diğer gü ; nlerine oranla 9 Eylü ; l ' de 10 kat daha fazla nikah kıyacak . Diğer gü ; nlerde ortalama 2 ç ; iftin mü ; racaatının bulunduğunu belirten yetkililer , 09 . 09 . 09 tarihi iç ; in şu ana dek 20 ç ; iftin başvurusunun alındığını sö ; ylü ; yor .

Adana ' nın merkez Seyhan Belediyesi Evlendirme Memurluğu da yoğun talep alan yerlerden . 09 . 09 . 09 tarihine diğer gü ; nlerin 2 katı talep olduğuna dikkat ç ; eken yetkililer , şu ana kadar 14 tane başvuru aldıklarını , sayının 20 ' ye ulaşmasını beklediklerini dile getiriyor . Yetkililer , tarihin Ramazan ayına denk gelmesi sebebiyle başvuruların 08 . 08 . 2008 tarihine nazaran daha az kaldığına vurgu yapıyor . Yetkililer , 9 Eylü ; l ' e olan talebin diğer gü ; nlerin 2 -3 katına ulaştığına dikkat ç ; ekiyor .

Ertuğrul Balaban ve Fatma Gü ; l ç ; itfi de evlilik cü ; zdanlarına 09 . 09 . 09 tarihini yazdırmak istiyor . Bu tarihi ö ; zellikle seç ; tiklerini sö ; yleyen Ertuğrul Balaban , ' Ben ö ; zel gü ; nleri unutan biriyim . 09 . 09 . 09 100 yılda bir gelen ö ; zel bir tarih . Bu gü ; nü ; mü ; zü ; ö ; zel bir tarihle taç ; landırmak istedik . ' diye konuşuyor . Fatma Gü ; l de ' Bu ç ; ok ö ; zel bir gü ; ndü ; ve madem evleneceğiz ; bö ; yle bir gü ; nde olsun istedim ' diyor . ( CİHAN )