Türk vatandaşına idam cezası

Hatay'dan çalışmak için Suudi Arabistan'a giden ve uyuşturucu deposunda yakalandığı iddiasıyla idam cezasına çarptırılan 29 yaşındaki Türk vatandaşının zor durumdaki ailesi yetkililerden yardım bekliyor.

Türk vatandaşına idam cezası
 

Antakya ' ya bağlı Harbiye beldesinde oturan Ali Ağırdaş , 2006 yılında ç ; alışmak iç ; in Suudi Arabistan ' ın Riyad kentine gitti . Burada bir lokantada garson olarak işe başlayan Ağırtaş , bir sü ; re sonra uyuşturucu deposuna yapılan baskında yakalanarak tutuklandı . Riyad ' da yargılanan Ağırdaş , geç ; en yılın Mayıs ayında idam cezasına ç ; arptırıldı . Cezaevinde idam edilme korkusuyla yaşayan Ali Ağırdaş ' ın Harbiye beldesinde oturan ailesi ise zor gü ; nler yaşıyor .

Bekar olan kardeşinin kurtarılması iç ; in yardım isteyen 30 yaşındaki abla Ceyhan Ağırdaş , ' Kardeşim 2006 yılı sonunda Riyad ' a ç ; alışmaya gitti . 2007 Şubat ayında konsolosluk ve Dışişleri Bakanlığı aracılığıyla cezaevine girdiğini ö ; ğrendik . Haberi duyduktan sonra yıkıldık , perişan olduk , dağıldık . Allah kimsenin başına vermesin bö ; yle bir olayı . Daha sonra sü ; rekli Ankara ile irtibat halinde kaldım . Olayla ilgili gelişmeleri ö ; ğrendim . Uzun sü ; re kardeşimden haber alamadım . Ç ; ok zor şartlar altında birkaç ; kez gö ; rü ; şebildim kardeşimle . En son 2008 Mayıs ayında mahkemeye ç ; ıktı . Yargı sü ; reci o zaman bitti ve idam cezası verildiğini ö ; ğrendim . O gü ; nden sonra Ankara ' ya gidip gelmeye başladım . Dışişleri bakanlığı ve Ç ; ankaya Kö ; şkü ; ' ne gittim . Yetkililerle gö ; rü ; ştü ; m . Bana sabırlı olmamı bu sü ; recin ç ; ok uzun sü ; receğini sö ; ylediler . Ben son 1 yıldır ü ; stü ; n bir sabırla yaşıyorum . Her ay ç ; ok zor şartlar altında kardeşime para gö ; nderiyorum . Onun da ihtiyaç ; ları var . Kardeşim artık dayanamıyor orada olmaya . Son gö ; rü ; şmemizde yalvardı , ' beni buradan kurtarın ' diye . Yaşanan belirsizlik bizi mahvetti . Her anlamda yok olma sü ; recindeyiz . Artık yapacak bir şeyimiz kalmadı . Allah ' tan başka bir umudumuz kalmadı . Benim , devlet bü ; yü ; klerimizden Sayın Cumhurbaşkanı Abdullah Gü ; l ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ' dan tek isteğim bu Ramazan ayında kardeşim iç ; in bir af sağlanması iç ; in Suudi Arabistan Kralı ile gö ; rü ; şmeleridir ' diye konuştu .

56 yaşındaki anne Hindiye Ağırdaş , evlat hasreti ç ; ekmenin ç ; ok zor olduğunu belirterek , oğluna kavuşmak iç ; in iki ü ; lke yetkililerinden yardım istedi .

Hatırlanacağı ü ; zere Hataylı berber Sabri Boğday da , Suudi Arabistan ' da Mısırlı bir terziyle tartıştığı sırada , ' Allah ve peygambere kü ; fü ; r ettiği ' iddiasıyla tutuklanıp yargılandığı mahkemece idam cezasına mahkum edilmiş ancak Cumhurbaşkanı Abdullah Gü ; l ' ü ; n girişimiyle affedilmiş ve memleketine geri dö ; nmü ; ştü ; .