Tarık Ramazan: Görevime son verilmesi tamamen siyasi bir karardır

Profesör Tarık Ramazan, Rotterdam'da katıldığı bir programda kendisi ile ilgili son gelişmeleri Cihan'a değerlendiren Ramazan, bir İran kanalında program yaptığı için tatildeyken işine son verildiğini söyledi.

Tarık Ramazan: Görevime son verilmesi tamamen siyasi bir karardır
 

Hollanda ' da Erasmus Ü ; niversitesi tarafından gö ; revine son verilen Profesö ; r Tarık Ramazan , bu durumun tamamen siyasi bir karar olduğunu sö ; yledi . Rotterdam ' da katıldığı bir programda kendisi ile ilgili son gelişmeleri Cihan ' a değerlendiren Ramazan , bir İran kanalında program yaptığı iç ; in tatildeyken işine son verildiğini sö ; yledi . Haberin kendisine de telefonla bildirildiğini kaydeden Ramazan , ' Oxford gibi prestijli bir ü ; niversitede profesö ; rü ; m . Ama Oxford ' da İran kanalı Press TV ' de program yaptığımı gö ; rü ; nce ortalığı ayağa kaldırmadılar . Bu karar Hollanda ' daki politikaların endişe verici boyutlarını gö ; z ö ; nü ; ne seriyor . ' diye vurguladı .

Tarık Ramazan , ' Maalesef yaşanan bu durumu kabul etmek mü ; mkü ; n değil . Telefon ile beni aradılar ve ' Press TV adlı televizyon kanalında program yapmandan dolayı işine son veriyoruz ' dediler . Oysa bu durumu ben Erasmus Ü ; niversite yö ; netimini iletmiştim . Kendileri benim Press TV ' de program yapmamdan haberdarlardı . Onları bilgisi vardı . Ne yazık ki iki gü ; nde bu kararı aldılar . ' dedi . Bu kararın ' tamamen siyasi ' bir karar olduğunu belirten Ramazan , ü ; niversite ve belediyenin bu kararı almasını akademik aç ; ından uygun bulmadığını vurguladı .

' HOLLANDA ' DA TEK KONUŞULAN SORUN İSLAM OLMAMALI '

Tarık Ramazan , Hollanda ' da bö ; yle bir durumun oluşmasında bazı siyasi politikacılardan , ö ; zellikle Gert Wilders ' in ç ; ıkışları ve İslam ile Mü ; slü ; manlara karşı sö ; ylemlerin etkili olduğunu dü ; şü ; ndü ; ğü ; nü ; kaydetti . Prof . Ramazan , ' Halbuki ben Hollanda ' da ekonomik refahın nasıl yü ; kseltilmesini , işsizliğin aza indirilmesini ve uyumun karşılıklı bir şekilde daha nasıl ileri gö ; tü ; rü ; lmesi yö ; nü ; nde adımlar atılması ve konuşulması taraftarıydım . Hollanda ' da tek konuşulan sorun İslam olmamalı . Daha onlarca sorun var . İslam Hollanda iç ; in bir sorun değil . ' diye dile getirdi .

' KOVULMAM , HOLLANDA ' DAKİ POLİTİKALARIN ENDİŞE VERİCİ BOYUTLARINI GÖ ; Z Ö ; NÜ ; NE SERİYOR '

Ayrıca Tarık Ramazan , Amsterdam Ü ; niversitesi ' nden ( Ü ; VA ) 4 yü ; ksek eğitim gö ; revlisinin kendisine Ü ; VA ' da ö ; ğretim gö ; revlisi olarak ç ; alışması yö ; nü ; nde bir teklifte bulunduğunu da aktardı . Ancak şu anda Oxford Ü ; niversitesinde ç ; alıştığını sö ; yleyen Ramazan , ' Oxford gibi prestijli bir ü ; niversitede profesö ; rü ; m . Ama Oxford ' da İran kanalı Press TV ' de program yaptığımı gö ; rü ; nce ortalığı ayağa kaldırmadılar . Ama Rotterdam ' da Press TV ' de ç ; alışmam bir kovulma sebebi oluyor . Benim işten ç ; ıkarılmam kişiliğimin ç ; ok ö ; nü ; nde bir karar oluyor . Bu karar Hollanda ' daki politikaların endişe verici boyutlarını gö ; z ö ; nü ; ne seriyor . ' diye ekledi .

Hollanda ' da her tü ; rlü ; olumsuzluklara rağmen halka yılmadan demokratik ortamlarda haklarını almak iç ; in ç ; alışma tavsiyesinde bulunan Tarık Ramazan , ' Burada ö ; zellikle Mü ; slü ; man kö ; kenli vatandaşlar , uyku mahmurluğunu bırakıp ayağa kalkıp ellerinden gelen şeyin en iyisini yapmalılar . Kaliteli ve iyi bir eğitim takip etsinler . Uyum konusunda toplumla iyi bir kaynaşma iç ; inde olsunlar . ' şeklinde konuştu .

İç ; inde bulunduğumuz Ramazan ayı hakkında da bir değerlendirme yapan Tarık Ramazan ' Ramazan ayı sabır ayı . Meşakkatlere sabır , yıldırmalara karşı sabır ve iyi bir gelecek iç ; in sabretsinler . Ramazanda fakirlere ve muhtaç ; lara destek vermeye ç ; alışsınlar . ' tavsiyelerinde bulundu .

2007 yılından bu yana Rotterdam Belediyesi ' ne entegrasyon konusunda danışmanlık yapan Profesö ; r Tarık Ramazan , aynı zamanda Erasmus Ü ; niversitesi ' nde de ders veriyordu . Prof . Ramazan ' ın İran tarafından maddi destek sağlanan Press TV adlı televizyon kanalında program yapmasını ö ; ne sü ; ren belediye ve ü ; niversite yö ; netimi , kendisine haber dahi vermeden yollarını ayırma kararı almıştı . Bu duruma sert tepki gö ; steren Tarık Ramazan ise , anlaşmasının 2011 yılına kadar sü ; rdü ; ğü ; nü ; belirterek mahkemeye başvuracağını aç ; ıklamıştı .