Sarıgül'den seçim tahmini

Türkiye Değişim Hareketi partisini kuracak olan Sarıgül 'Partimi iktidara taşıyamazsam çekilirim' dedi.

Sarıgül'den seçim tahmini
 

' Tü ; rkiye Değişim Hareketi ' adını alacak partisinin kuruluşunu 26 Eylü ; l ' de aç ; ıklayacak olan Sarıgü ; l , ' Sandıktan AKP , MHP ile biz ç ; ıkarız . Partimi iktidara taşıyamazsam ç ; ekilirim ' dedi

CHP Genç ; lik Kolları ' nda 18 yaşında adım attığı siyaset sahnesinde 30 yıldır boy gö ; steren , milletvekilliği yapan , ü ; ç ; dö ; nemdir de Şişli Belediye Başkanlığı gö ; revini yü ; rü ; ten Mustafa Sarıgü ; l , karış karış Tü ; rkiye ' yi dolaşıp , lideri olduğu yeni siyasi oluşumu anlatıyor .

26 Eylü ; l ' de Abdi İpekç ; i Spor Salonu ' nda binlerce kişinin katılımıyla &ldquo ; Tü ; rkiye Değişim Hareketi&rdquo ; adını alacak partisinin kuruluşunu kamuoyuna aç ; ıklamayı planlayan Sarıgü ; l , son 3 ayda 214 farklı noktaya gitti , hedefi ise 15 bin kö ; yü ; dolaşmak . 384 bin ü ; yeli yeni oluşumun 62 ilde , 314 ilç ; ede teşkilatı hazırda bekliyor .

Oluşumun omurgasını genç ; ler , kadınlar ve muhtarlar oluşturuyor . Partisiyle ilgili olarak bugü ; ne kadar aç ; ıklamalarda bulunmayan Sarıgü ; l suskunluğunu Milliyet ' e bozdu . . .

CHP ' den ihraç ; edildiniz , DSP ' den istifa ettiniz , şimdi de yeni bir parti kuruyorsunuz . Ç ; ü ; nkü ; . . .

MÜ ; HRÜ ; ALACAĞIZ
Ben şu anda Şişli ' de 50 ilden daha bü ; yü ; k bir ilç ; eyi yö ; netiyorum . Rü ; tbe heyecanım olsa zaten rü ; tbemi almışım . Dedemden bu yana tek başına sosyal demokrasi iktidarını gö ; rmedik . Sol iktidarı ç ; ocuklarım gö ; rsü ; n istiyorum . Tü ; rkiye ' de iktidar yorgun , muhalefet heyecansız . Halkımız yeni bir siyaset anlayışı istiyor . Şu anda yurttaşlarımız oy verecek bir parti bulamıyor . Bu nedenle Ak Parti ' den mü ; hrü ; alacağız .

Sol kö ; kenli bir siyasetç ; i olarak merkez sağın oylarına talipsiniz , hareketinizin siyasi duruşunu nasıl tarif ediyorsunuz?
Geniş anlamda bir sosyal demokrasiyi savunuyoruz . Emekten , barıştan , ö ; zgü ; rlü ; kten , varlık ve bereketten yanayız . Ana ilkemiz ö ; nce hukuk , medeniyet . Tü ; rkiye ' nin AB ü ; lkelerinin ö ; nü ; ne geç ; mesini arzu ediyoruz .
Tü ; rkiye ' nin en huzur veren partisi olacak , ö ; tekimiz olmayacak . İnanç ; lara saygılı laikliği ve Atatü ; rk ' ü ; siyaset malzemesi olarak kullanmamayı ilke haline getiriyoruz . İnö ; nü ; ' nü ; n devlet adamlığı , Ecevit ' in dü ; rü ; stlü ; ğü ; ve Ö ; zal ' ın ekonomik aç ; ılımlarını ö ; rnek alıyoruz .
Hangi kesimin oylarına talipsiniz?

TÜ ; M ELLER SIKILACAK
Ulusal birlikten yana olan herkesin ve her partinin tabanından oy alacağız . Ç ; almadık kapı , sıkılmadık el bırakmayacağız , sorunları ç ; ö ; zeceğiz . Temel sorun işsizliktir , bu sorunu ç ; ö ; zersek zaten rahat nefes alırız . Biz tabela partisi olmaya gitmiyoruz . Tarih benim hizmetlerimi yazacak . Lider sizsiniz . Ya kaybederseniz?

&ldquo ; İki seç ; imde de partinizi iktidara taşıyamazsanız o koltuğu bırakacaksınız&rdquo ; kuralını getirdik . Girdiğimiz ilk seç ; imde ben partimi iktidara taşıyamazsam ç ; ekilirim . Bu partide , gece ihtilalleri , ihraç ; ları olmayacak . Genel başkan , ü ; yeleri gö ; revden alamayacak . Belediye başkan adayları bir yıl ö ; nce belli olacak . Genel başkanı parti ü ; yeleri seç ; ecek , delegeler değil .

MAZLUM HAKKINI ALACAĞIZ
Bir ilç ; e belediye başkanı olmanıza rağmen Tü ; rkiye ç ; apında tanınıyorsunuz . Bu işin sırrı nedir?
30 yıllık emektir . İlk defa sosyal demokraside seç ; kinci olmayan , partinin her kademesinde ç ; alışan şofö ; r Hakkı Baba ' nın oğlu zirveyi zorluyor . Yaptığımız hizmetler ortada , Tü ; rkiye ' nin her tarafını ü ; ç ; kere dolaştım , dert dinliyorum , derman arıyorum . Hiç ; bir siyasi parti ayrımı yapmadan yurttaşlarımla birlikte oldum .

İlk genel seç ; imlerde sandıktan nasıl bir tablo ç ; ıkar?
Sandıktan AKP , MHP ile biz ç ; ıkarız . Diğer partiler geride kalır . Biliyorsunuz , ben hak arama mü ; cadelesini son 5 yılda ç ; ok yoğun bir şekilde verdim , benim gö ; revim zalimlerden mazlumların hakkını almaktır .

KİMLER VAR
&ldquo ; İtibar yorgunu siyasetç ; ileri yormak istemedik , yeni siyasetç ; ilerle konuşuyoruz&rdquo ; diyen Sarıgü ; l ' ü ; n ekibinde , Hikmet Ç ; etin , İstemihan Talay , Onur Kumbaracıbaşı gibi isimlerin yanında işletmeci Faik Tunay , mimar Hakan Dolakay , İsmet İnö ; nü ; ' nü ; n torunu Hayri İnö ; nü ; , Hasan Aydın gibi isimler bulunuyor .