Önder Sav: Hükümet ruh çağırıyor

CHP Genel Sekreteri Önder Sav, hükümetin demokratik açılımını ruh çağırmaya benzetti.

Önder Sav: Hükümet ruh çağırıyor
 

Yol haritasının bir tü ; rlü ; gelmediğini sö ; yleyen Sav , ' Hani evlerde fala bakarlar : Ey ruh , geldiysen ü ; ç ; kere vur , derler . Bunlar da ey ruh , geldiysen haber ver , diyorlar ' dedi .

12 . Geleneksel Hü ; seyin Gazi Kü ; ltü ; r Şenliği , Mamak Hü ; seyin Gazi Tü ; rbe Alanı ' nda gerç ; ekleştirildi .

Şenliğe , CHP Genel Sekreteri Ö ; nder Sav , CHP Grup Başkan Vekili Hakkı Sü ; ha Okay , CHP Ankara Milletvekili Nesrin Baytop ve ç ; ok sayıda vatandaş katıldı .

Burada konuşan Sav , hü ; kü ; metin Alevi ve Kü ; rt aç ; ılımını eleştirdi . Sav , ulus devletin , ' kö ; şesinden kenarından kemirtilmeye ' ç ; alışıldığını savundu .

Demokratik aç ; ılım ile ilgili , ' Yol haritası bir tü ; rlü ; gelmiyor ' diyen Sav , şö ; yle devam etti : ' Hani evlerde fala bakarlar . Ey ruh geldiysen ü ; ç ; kere vur , derler . Bunlar da ' Ey ruh geldiysen haber ver ' diyorlar . Artık ruhlardan medet umar hale gelmişler . '

İmralı ' dan da sesler geldiğini kaydeden Sav , ' İmralı ' dan siyasi iktidara ö ; rtü ; lü ; sopa gö ; steriliyor ' ifadesini kullandı .

Sav , Alevi Ç ; alıştayı ' na da değindi . Ç ; alıştaya katılan Alevilerin hiç ; bir isteğinin yerine getirilmediğini belirten Sav , Aleviliğin hiç ; bir siyasi partinin tekelinde olmadığını kaydetti .

Sav , konuşmasında Hacı Bektaş-ı Veli ' nin şu dizelerine de yer verdi : ' Hararet nardadır , sacda değildir . Keramet baştadır , tacda değildir . Her ne arar isen kendinde ara . Kudü ; s ' te , Mekke ' de , hacda değildir . '

Yazar Ali Yıldırım ise hü ; kü ; meti eleştirdi .

Pir Sultan Abdal ' ın , ' yü ; rü ; bre Hızır Paşa , senin de ç ; arkın kırılır . Gü ; vendiğin padişahın bir gü ; n devrilir ' sö ; zlerini hatırlatan Yıldırım , ' O padişahlar yıkılıp gittiler , son Osmanlı da gidecek ' diye konuştu .

Halk ozanları ve sanatç ; ıların konser verdiği şenlikte semah ekipleri de semah dö ; ndü ; .