Çin malı kanser mi yapıyor ?

Sakarya’da 40 yıllık Saat ustası Osman Hasmavili Çin malı saatlerin cilt kanseri yaptığını iddia etti

Çin malı kanser mi yapıyor ?
 

Adapazarı ilç ; esinde 40 yıldan bu yana saat tamirciliği ve satıcılığı yaparak geç ; imini sağlayan Osman Hasmavili , piyasada ucuz olarak satılan Ç ; in malı saatlerin vatandaşlardan bü ; yü ; k ilgi gö ; rdü ; ğü ; nü ; ancak saatlerin cilt kanseri gibi ç ; eşitli hastalıklara yol aç ; tığı iddialarında bulundu . Hasmavili aç ; ıklamasında &ldquo ; Ucuz Ç ; in malı saatler kanser yapıyor . Bu olayı tü ; m Tü ; rkiye biliyor ama ekonomik şartlar nedeniyle ucuz Ç ; in malı saatler tercih ediliyor . Vatandaşlarımız bile bile kendilerini ateşe atıyorlar&rdquo ; dedi .

İşlerinin gü ; nden gü ; ne kö ; tü ; ye gitmesinden de yakınan Hasmavili , ' Ç ; in malı saatler piyasaya ç ; ıktıktan sonra , ne tamir işi kaldı , ne saat satma işi kaldı . 1 , 5 TL dan başlayan fiyatlarla Ç ; in malı saat satılıyor . Bunlar bozulduğu zaman tamir olma imkanı yok . Bu saati alan vatandaşlarımız bizlere tamire geliyor . Ama bu saatlerin tamir yapma olanağımız olmuyor&rdquo ; şeklinde konuştu .
Saat tamirciliğinin gü ; nden gü ; ne yok olduğunu da hatırlatan Hasmavili &ldquo ; Bu zaman da ne ç ; ırak yetişiyor , ne de kalfa . 3-5 sene sonra piyasada , ne usta kalacak , ne de ç ; ırak . Meslek liselerinde bu meslekler ü ; zerine de eğitim verilmesi gerekiyor&rdquo ; diyerek sö ; zlerini tamamladı .