'Öcalan serbest bırakılacak'

Irak'ın Kuzey'indeki Bölgesel Kürt Yönetimi Kültür Bakanı Felakeddin Kakeyi, terör örgütü PKK'nın elebaşısı Abdullah Öcalan'ın yakın bir zamanda serbest bırakılacağını iddia etti.

'Öcalan serbest bırakılacak'
 

Tü ; rkiye ' deki ' Kü ; rt aç ; ılımı ' sü ; recini bü ; yü ; k heyecanla izlediğini ifade eden Kakeyi , Tü ; rkiye ' nin , Ö ; calan ' ı yakın bir zamanda serbest bırakacağını iddiasını ortaya attı .
Dengeazad ' ın tercü ; me ederek verdiği habere gö ; re Sü ; leymaniye ' de Kü ; rtç ; enin Soranca lehç ; esiyle yayın yapan Aso gazetesine konuşan Kü ; rdistan Bö ; lge Hü ; kü ; meti Kü ; ltü ; r Bakanı Felakeddin Kakeyi , ' Tü ; rkiye , yakın bir zamanda PKK lideri Abdullah Ö ; calan ' ı serbest bırakacak ' dedi . Kakeyi , Ö ; calan ' ı Erbil kentinde karşılanmasını ü ; mit ettiklerini de dile getirdi .

Ö ; calan ' ın serbest bırakılması Tü ; rkiye ' nin bü ; yü ; k bir siyasi iç ; meselesi haline geldiğine dikkat ç ; eken Kakeyi , ' Tü ; rkiye ' de her ne kadar muhalif gruplar ve ç ; eşitli ç ; evreler , Ö ; calan ' ın serbest bırakılmasına karşı ç ; ıksa da sorunların ç ; ö ; zü ; m aktö ; rü ; haline gelen Ö ; calan ' ın yakın bir zamanda serbest bırakacağına inanıyorum ' dedi .