Garipoğlu'na kaset şoku

Süreyya Karabulut ile Hayyam Garipoğlu'nun aracılığını yapan Cemil Baran, Hayyam Garipoğlu'na 7 Eylül'le kadar süre vererek yaptıkları görüşmeleri basına açıklamasını istedi.

Garipoğlu'na kaset şoku
 

Sü ; reyya Karabulut ile yaptıkları gö ; rü ; şmeyi iç ; eren bir kasetin Hayyam Garipoğlu tarafından ç ; alındığını iddia eden Baran , &ldquo ; Verdiğim tarihe kadar benimle yaptığı gizli gö ; rü ; şmeleri aç ; ıklamazsa , ben gö ; rü ; şmelerimizi iç ; eren kasetleri tek tek basına vereceğim&rdquo ; dedi .

Ü ; zerinde araba anahtarlığı , saat , kalem şeklinde toplam 18 gizli kayıt cihazı bulunduğunu sö ; yleyen Baran , Sü ; reyya Karabulut ' un parayı kabul etmesinde rolü ; nü ; n bü ; yü ; k olduğunu , bu nedenle vicdan azabı duyduğunu ifade etti .

Kendisinin Gaziantep ' te yayınlanan Gü ; neydoğu Gazetesi ' nin ortağı ve istihbarat şefi olduğunu belirterek , basın kartını gö ; stereren Cemil Baran , Sü ; reyya Karabulut ' la ö ; zel bir kanalda yayınlanan Mü ; ge Anlı ' nın programında tanıştığını sö ; yledi .

Karabulut ' la gö ; rü ; şmeleri sırasında kendisine maddi sıkıntılardan bahsettiğini sö ; yleyen Baran , &ldquo ; Bir gü ; n bana ' Başbakan beni kabul etmiyor ' dedi . Ben de kendisine Başbakan ve danışmanıyla gö ; rü ; ştü ; rü ; ceğime sö ; z verdim . Bu arada tanıdıklarıma haber verdim . Benim Sü ; reyya Karabulut ' la samimi olduğumu herkes gö ; rdü ; . Bu sırada Hayyam Garipoğlu ' nu Sü ; reyya Karabulut ' la gö ; rü ; ştü ; rmem iç ; in aracılar geldi . Zincirin ilk halkası Hayyam Garipoğlu , ikincisi avukatı , ü ; ç ; ü ; ncü ; sü ; Ahmet isimli kişidir . Dö ; rdü ; ncü ; sü ; ise E . adlı kişidir . Bu kişi bana Hayyam Garipoğlu ' nun Sü ; reyya Karabulut ' un saç ; ma saç ; ma konuştuğunu , maddi manevi yardım etmek istediğini sö ; yledi . Ben de Sü ; reyya Karabulut ile gö ; rü ; ştü ; m . Sü ; reyya Karabulut ' un para kabul etmesinde benim ç ; ok bü ; yü ; k rolü ; m var . Bu konuda vicdan azabı da duyuyorum&rdquo ; dedi .

Hayyam Garipoğlu ile zaman zaman Kartal ' daki bü ; rosunda , Garipoğlu ' nun Levent ' teki evinin yakınında , Aksaray ' da ve Eminö ; nü ; ' ndeki Yeni Cami ' nin ö ; nü ; nde buluştukları belirten Baran , &ldquo ; Hayyam Garipoğlu ' na 5 tane kaset izlettirdim . Kaset izletmek iç ; in yaptığımız bu buluşmalarımızda el ç ; abukluğuyla oğlu Fatih , gizli gö ; rü ; ntü ; lerin bulunduğu kaseti ç ; aldı . Bunu inkar ediyorsa Fatih Garipoğlu ' nun bilgisayarını inceleyin , onun bilgisayarında benden ç ; alınmış 5 adet kaset var . Ben bunun farkına vardığımda Hayyam Garipoğlu ' na o kasetlerin aslının bende olduğunu sö ; yledim . O da bana ' Ya hemşerim biz sana gü ; zelliğimizi yapacağız ' dedi . Ben de ' ne yapabilirsin bana bir şey mi teklif ediyorsun ' dedim . O kasetlerin iç ; inde Sü ; reyya Karabulut ile yaptığımız konuşmalarımız ve bazı ç ; ok ö ; nemli aç ; ıklamalar var . Bu konuşmaları da Eylü ; l ' lü ; n yedisinde aç ; ıklayacağım . O kasette ç ; ok hayati konular var&rdquo ; dedi .

Cemil Baran , Sü ; reyya Karabulut ' un yaptığı gö ; rü ; şmelerde ö ; nceleri parayı kabul etmediğini , daha sonra ne kadar para veriyorlar diye sorduğunu belirterek &ldquo ; Şok oldum , ben bu konuşmaları kendimi garantiye almak iç ; in gö ; rü ; ntü ; ye aldım . Sü ; reyya Karabulut tamamen Allah adamıdır . Kimseye zarar gelmez , ama bana gelen gizli telefonlardan , bu gü ; n kafama saksı dü ; şse , bana herhangi bir zarar gelse , araba ç ; arpsa , ayağım taşa değse bunun tek sorumlusu Hayyam Garipoğlu ' dur&rdquo ; dedi .

Sü ; reyya Karabulut ile yaptığı gö ; rü ; şmelerde bazı şartlar ö ; ne sü ; rdü ; ğü ; nü ; ileri sü ; ren Baran &ldquo ; Birinci şart Cem Garipoğlu ' nun teslim edilmesi , ikinci şartın Mü ; nevver Karabulut adına okul yapılması , ü ; ç ; ü ; ncü ; şartın 3 milyon Euro ' nun kendisene teslim edilmesiydi&rdquo ; dedi .

Hayyam Garipoğlu ' nun telefonunu Sü ; reyya Karabulut ' tan alarak aradığını sö ; yleyen Cemil Baran gelişmeleri şö ; yle anlattı :
&ldquo ; İlk aradığımda Garipoğlu benden şü ; phelendi . Daha sonra Kahraman Emmioğlu ' nu tanıdığımı sö ; yleyince ona bir gü ; ven geldi ve benimle konuştu . Araya neden adamlar koyduğunu sorduğumda araya kimseyi koymadığını sö ; yledi . Buluşmaya karar verdik . Aynı akşam gece 11 . 00 ' de yanıma eşiyle birlikte geldi . Kendisiyle gö ; rü ; ştü ; k , gö ; rü ; şmelerimizi kasete aldım . Sü ; reyya Karabulut ' un teklifini ve şartlarını kandisine ilettim . ' Ne parası . Cem zaten teslim olacak ya da polis yakalayacak . Zaten okul yaptırıyorum bunu da yaptırırım . Paraya gelince ben sana haber ederim ' dedi . Tü ; m bu konuşmaları gö ; rü ; ntü ; ye aldım . Daha sonra gitti . Ertesi gü ; n Sü ; reyya Karabulut aradı gö ; rü ; şmelerimizi anlattım . &rdquo ;

Hayyam Garipoğlu ' nun her gü ; n kendisini arayarak gö ; rü ; ntü ; var mı diye , Sü ; reyya Karabulut ' un da 3 milyon Euro ne oldu diye sorduğunu ileri sü ; ren Baran , &ldquo ; Mü ; never Karabulut ' un sağ elinde anne Garipoğlu ' nun sol elinde de babanın doku ö ; rneği var . Bu aç ; ık ve net baba bu nedenle şu anda cezaevinde yatıyor . Bunu bana Sü ; reyya Karabulut sö ; yledi . Anne şu anda ABD ' de . Yakalandığı anda o da gö ; zaltına alınacak . Kasım Garipoğlu ismine dikkat edin . Kasım Garipoğlu ve Nida Garipoğlu , Hayyam Ganipoğlu ' nun babası emekli hakim ve emekli avukat bunlara dikkat edin . Bu işin iç ; ine bü ; tü ; n sü ; lale ve ç ; alışanları girmiştir . Benim tahminime gö ; re Cem onu canlı canlı keserken , anne baba iç ; eri giriyor . Ben bunu Hayyam Garipoğlu ' na da sordum . ' Belki olabilir ama bilmiyorum . Eğer mü ; dahale edip Cem ' e sarıldılarsa Mü ; nevver de annenin ayagından babanın kolundan tutmuş olabilir onun iç ; in doku ö ; rnekleri kalmış olabilir ' dedi&rdquo ; diye konuştu .
Cem Garipoğlu ' nun teslim olabileceğini ancak ailenin Cem ' in konuşup kendilerinin yardım ettiğini sö ; ylemesinden korktuğu iddia eden Baran , Cem Garipoğlu ' nun Ermenistan ' da saklandığını ve ailenin ona yardım ettiğini ileri sü ; rdü ; .