Böyle sevgi görülmedi

Başbakan Reddy, kazada hayatını kaybetti, ölüm haberini alanlar intihar etti.

Böyle sevgi görülmedi
 

Helikopter kazasında hayatını kaybeden Hindistan ' ın Andra Pradeş eyaleti Başbakanı Y . S . Rajaşekar Reddy ' yi on binlerce seveni son yolculuğuna uğurladı . Başbakan iç ; in ö ; lenlerin sayısı ise 69 ' a ulaştı .

Eyaletin başkenti Haydarabad ' da dü ; zenlenen devlet tö ; reninde binlerce insan sokaklarda cenaze konvoyunu takip etti . Reddy ' nin ö ; lü ; mü ; ardından kalp krizi geç ; irerek ö ; lenlerin ve intihar edenlerin toplam sayısı 69 ' a ulaştı .

BAŞBAKAN İÇ ; İN YAS İLAN EDİLDİ

Reddy iç ; in dü ; zenlenen tö ; rene eyaletten ve merkezi hü ; kü ; metten bakanlar ve siyasi liderler katıldı . Ulusal Kongre Parti lideri Sonia Gandhi ve Başbakan Manmohan Singh , Reddy ailesini evinde ziyaret ederek taziyede bulundu .
Kongre Partisi lideri Reddy , 76 milyonluk eyalette siyasi ve sosyal başarıları nedeniyle fakir halk tarafından sevilen bir liderdi . Rajaşekar Reddy ' nin ö ; lü ; mü ; ü ; zerine eyalet genelinde ve ü ; lkenin bazı eyaletlerinde yas ilan edildi .

Ö ; LÜ ; M HABERİNİ ALAN KRİZ GEÇ ; İRDİ

Başbakanın ö ; lü ; m haberini duyan birç ; ö ; k insan kalp krizinden hayatını kaybederken bazı kimseler de hayatlarına son verdi . Gayri resmi rakamlara gö ; re bu şekilde ö ; lenlerin sayısı 69 ' a ulaştı .

Reddy ' nin ö ; lü ; mü ; nü ; televizyondan duyduktan sonra kendi canına kıyan bir genç ; ise arkadaşına şu notu bıraktı : ' O Halk iç ; in canını verdi . Ben de kendi canımı ona veriyorum! '

OĞLU AÇ ; IKLAMA YAPTI

Yetkililer daha fazla can kaybının olmaması iç ; in halka sabırlı ve cesaretli olmaları iç ; in ç ; ağrı yaptı . Reddy ' nin oğlu Jagan Mohan , yerel bir televizyona ç ; ıkarak , ' Ona saygınızı gö ; stermenin yolu bu değil . Kendinizi ö ; ldü ; rmekten vazgeç ; in . ' dedi .

Başbakan Y . S . Rajaşekar Reddy ' yi taşıyan helikopter , Ç ; arşamba gü ; nü ; sabah saatlerinde yola ç ; ıktıktan bir sü ; re sonra kaybolmuştu . Başbakan ve beraberindeki dö ; rt kişiyi taşıyan helikopterin enkazına yirmi dö ; rt saatten fazla sü ; ren aramalar sonunda ormanlık alanda bulunmuştu .